КОМЕНТАР: Не (промени) в Спарта. Росики като броня, може ли да стои?

Нека покаже дали има подобна интуиция извън терена. Той просто реши да не предприема революция, дори ако дерайлираната Спарта го заслужава. Росики също би искал да се привърже към твърдото ядро ​​на феновете, което треньорът Стасни не харесваше. за да му дам шанс да преобърне ситуацията “, заяви Росики за клубната телевизия. Преди да говори за първи път, той трябваше да осъзнае, че се отказва от емблематичната си позиция. “Не се страхувам от отговорност”, каза той.

Росики е истинска легенда, един от най-добрите футболисти, който някога е носил червена и национална фланелка.Именно от Спарта той се пребори с приказна кариера в Дортмунд и Арсенал, като стана капитан на националния отбор.

С страхотна технология за топката, невероятно ускорение и скромно поведение хората го обичаха – и те все още ги обичат и до днес. Но управленската позиция е коварна. Особено когато коригирате гърба си в момент, който е изключително неблагоприятен за вашия клуб и дори го измъчвате. Тоест човекът, който ще отговаря пред собственика за резултатите.Клубът, който беше свикнал да събира трофеи от ножици и принадлежеше на футболното благородство в Шампионската лига, се превърна в чук.

За последно се радва на Шампионската лига през 2005 г., печелейки титлата четири пъти подред. Току-що е спечелил два пъти от десет мача в лигата!

Предвид лудата есен, Спарта този път има голяма вероятност да остане под трона. Това е до пето място, позорни 17 точки зад първата Славия.

Ето защо се очакваше през зимната пауза Даниел Кретенски най-накрая да удари масата и да разбие неуспешен проект, който да му даде бръчки и да открадне милиони пари.Вчерашната (не) промяна може да бъде обобщена в прибързана забележка: „Росики е заменен от Стастни и Росики и Статни.“ Зденек Стасни все още беше треньор и спортен директор в същото време. Росики му помогна със съвещателен глас. Сега си разменят позиции, а Росики е шеф. Шеф, който рискува да загуби глориола си.

След като не успее да рестартира и циментира Спарта, той ще бъде под обстрел. Въпреки това нямаше по-добро име за собственика на Křetínský в тежка криза. Той премести Росики в ролята на броня, от която поне в началото ще се отрази критиката.

Спарта разчита на заслугата на Росики. Росики разчита на своето спартанско сърце и опита на големите клубове.Той обаче рискува да предприеме хазартна кариера само преди година.

„Искам играчи, които искат да живеят със Спарта. Няма да убеждавам никого да играе за нас “, каза той. Футболната лига току-що мина през есенния си финал вчера и не беше мач. Яблонец срещу Славия, или два от най-успешните клубове през 2018 г. Въпреки това, още повече последвани стъпки се случиха в Letná. Нямаме правилен баланс в отбора. ”Росицки отдавна беше научил как екип, пълен с непознати, е безобразен, без дисциплина и характер. „Помощниците“ от чужбина, които получиха предимство пред чехите в състава, приличат повече на наемници. Че Росики иска (и трябва) да се промени.Не че Спарта спря да пазарува в чужбина, но ядрото трябва да има чех. Чех, самоуверен и висококачествен.

Ще помогне ли бившият капитан Борек Дочкал, когото Спарта иска да купи от китайска златна клетка?