Келтич потвърди, че мениджърът на пожара Рони Дейй ще отпътува в края на сезона

Мениджърът на келти, Рони Дейла, реши да напусне клуба в края на сезона.

40-годишната норвежка позиция бе подложена на по-задълбочен преглед след излизането на Шотландската купа в неделя Фирмени съперници Рейнджърс, а лятото му излизане бе потвърдено в сряда сутринта.

“От жизненоважно значение е клубът да е на първо място, вместо да се фокусирам”, каза норвежкият. “Надяваме се, че отборът и клубът могат да бъдат на фокус, когато влезем в този последен важен период от сезона”. Рейнджърс в финала на Шотландската купа след победата на Селтик в дузпи. Прочети повече

Келтик има осем точки водеха над Абърдийн с пет мача, за да влязат в Премиършип, но някои от феновете на Hoops поискаха Деила да бъде уволнена веднага след дузпата на Рейнджърс.

Йерархията на партията в Паркхед беше разбирана за притеснение от липсата на прогрес при Деила по време на двугодишното й управление, а бившият шеф на “Стромсгодсет” също така се отегчи от постоянните спекулации за неговото бъдеще.

Дейла, който е на едногодишен договор, признава, че е имал някои “разочарования” по време на мандата си, но е казал, че винаги е давал всичко.

“Имаше някои разочарования и времена, когато не постигнахме това, за което се надявахме, и съм достатъчно реалистичен и честен, за да призная това, но знам, че играчите, аз и екипът ми от задната стая винаги имаше всичко, което трябваше да донесе успех на нашите привърженици. “Той продължи:” Беше абсолютна привилегия да бъда назначен за мениджър на Келтик, такъв прекрасен футболен клуб и аз много се радвах на времето си тук [Никога няма да забравя приветствието, което получих преди почти две години в “Селтик парк” от толкова много фенове. Когато се присъединих към Келтик, знаех, че идвам в един от най-големите футболни клубове в света. “Deila поведе гигантите в Шампионската лига и купа в последния си манш и се стреми да осигури петата поредна шотландска първенство заглавие. “Общият ми фокус сега е да запазим титлата” Премиершип “и да я направим пет поред за нашия велик клуб и да докажем, че сме най-добрите в страната”, каза той.

“Аз и играчите ще дам всичко, което можем, за да постигнем това и знам, че от неделя всички ние трябва да обединим и да караме клуба и наистина да отидем за това, което всички искаме като келтски привърженици – да бъдете отново шотландски шампиони. “