Какво Арсенал липса на сребърни прибори, те правят за кредитоспособност

До последните два сезона, Арсен Венгер е многократно наказан от феновете на Арсенал да не харчат големи на основни играчи и позволява на екипа да се промъкнат зад конкурентите си.

Той, изглежда, е попаднал на нещо все пак. доставчик на данни S & усилвател; P Capital IQ е бил използван от учените, за да разгледаме 17 публично търгувани големите европейски отбори и Арсенал беше наказан с най-достоен кредит на партидата с резултат от ВВ +. Това означава, Арсенал е приблизително на същото ниво на инвестициите като Хърватска, Индонезия или Турция.

Въпреки това, Северен Лондон страна, като всеки отбор се анализира беше наказан subinvestment – или боклуци – клас. Селтик и Манчестър Юнайтед, както стана бб резултати.Таблица: S & усилвател; P Capital IQ

обяснява защо Арсенал справя сравнително добре, изследователите казват:

Това може да е резултат от последователното изпълнение мач на Арсенал и увеличените приходи от Емирейтс Стейдиъм, и може да означава, че Арсенал контролира финансите си в по-консервативен начин в сравнение с другите големи футболни клубове – нещо, може би отразява от своя мениджър Арсен Венгер политика на исторически и сравнително скромен трансфер.

Рейнджърс, който преди няколко сезона бяха наказани с изпадащите до шотландската трета дивизия след изключителна финансова криза направи CCC + резултат.Credit Футбол лига

На всичко отгоре се поставят точки за тези 17 публично търгувани екипи, учените добавят още 27 частни клубове от целия континент, за да се получи кредитоспособността лига.

Аякс, Арсенал, Селтик, Манчестър Юнайтед и френски клуб Сент Етиен са единствените, които са регистрирани най-високи резултати в трите финансови компоненти разглеждали: оперативно, платежоспособност и ликвидност.

Тези, запознати с френския футбол може да бъде изненадан от включването Сент Етиен си, имайки предвид, че те едва ли са били големи гиганта на международната футболна сцена.Една от причините за това е, че в клуба не се е натрупал много дългове, поставяйки много повече се разчита на финансиране със собствен капитал (продажба на акции на инвеститорите), вместо.