Имаше твърде много съперници

Знаете ли какво е плюс на такива замествания? Фактът, че тези южни момчета – особено младите и особено в такива мачове – са готови да поемат риска. Те виждат пропуск в историята и внимателно го маркират. Това Cengiz играе решаващ ъгъл – не глупаво натоварени в центъра на наказанието, но вижда и рисковано хвърли на моя съсед. И се намеси с ромите.

Не е лесно да се разбере – толкова, че нашата разговор с Рома Герасимов за кратко се плъзна в междумащабен език. Богатият спектър от емоции след мача разтърси Европа; Провалих се от невъзможността да обясня на жена си невероятността на случилото се и сред всичко това мисълта пулсираше и укрепваше: никога не бях виждал нещо зашеметяващо във футбола.

Това не е “MJ”, завършил “Бавария” в 99-та. И не “Ливърпул”, очарователно изигра три гола от “Милано”. Тези екипи бяха страхотни, но нямаше съмнение за възможностите им. При ромите никой не се съмняваше: всички бяха сигурни, че е красива и забавна да лети от Барса.

Ромите победиха и Барселона, и УЕФА. Това е наистина страхотно завръщане Снимка: Corriere dello Sport, Tuttosport

Имаше твърде много съперници. Ромите играха не само срещу Барса. Тя играе срещу ерата на FFP, в която играчите стоят като контролен пакет в клуба. Срещу любезни съдии, които се страхуваха да обидят титулярния гост. Срещу 1: 4 в първия мач с две неусвоени наказания. Срещу себе си – винаги нещастен и дори не завинаги втори.

Това е наистина страхотно завръщане. Времето ще надвие емоциите, но завинаги ще остави в паметта на екипа, който заби малко искрен футбол от пред галактическата ера през 2018-та.

Във вторник “Рома” в своя “Стадио Олимпико” победи Барселона (3: 0) Валверде и създаде невероятно усещане в основната европейска купа. Голям гол помогна на “вълците” да стигнат до полуфинала на Шампионската лига, а решаващият гол в Рим в 82-ата минута бе отбелязан от гръцкия защитник Костас Манолас.

Луд поглед на героя на мача към нетленната музика от филма “Титаник” ускорява гъска.

Да, този запис трябва да бъде отрязан.