Имаме мотивация да отидем още по-далеч, казва вратарят на Пилзен Свобода

“Намерихме добър апартамент с приятелката си в Пилзен, свикнахме с по-голям град. И тук съм добре – казва Свободата. След Марк Мазанко и Матей Маховски, Шкода намери друг млад вратар, който има сърцето на феновете.

“Преживял съм толкова много клубове, че нямам проблема, бързо се използвам. И нейната приятелка, която е от Тринити, се е разгневила през последните четири години. По-скоро за семейството е по-трудно. Имам една малка сестра в Vsetin, израснах с пишка и израснах с баща ми. Това е дълъг път до Пилзен, ”каза Свобода, чиято сестра расте с майка си и баща си. – Тя отива в шести клас, но я виждам като малка. Имаме различни отношения, защото не сме заедно всеки ден.Но ние обичаме себе си и помагаме. ”

Тя все още виси във въздуха на възможните в Свобода в чужбина. В продължение на три поредни години той минава през лагера в Едмънтън, а в Нешвил, където работи Мазанец, също се съобщава. „Всеки иска да опита НХЛ, това е ясно. Но аз не се опитвам да мисля за това. Бях по-обезпокоен, когато бях на седемнадесет, сега е извън обсега, оставям го на агента. И аз не натискам триона. Ако няма наистина интересна оферта, нямам причина да си тръгвам. Много ми харесва в Пилзен. Мисля, че следващият сезон ще бъде дори по-добър от предишния – каза Свобода. След като победи Шкода Бърно в полуфиналите, той пожела да се бори за титлата на стоманодобива. Да не бъде, приятелката му е от Тринити, свободата прекара няколко сезона там.Но той чакаше напразно за шанс. – Тя е фен на хокея, но е моя – усмихна се младият вратар. – Но имам много приятели в Třinec. Момчета Коваччи или Куба Матиас, те бяха най-добрите ми приятели в юноши. Държах палците си на финала. Няма какво да се прави, кометата е спечелила…”

Свободата премина през няколко треньора. В Йиглава той преживява Петър Ярос, Рудолф Пейчар в Пилзен. И двамата възприемат вратаря като човек, това е много важно. И аз не искам да забравя Jard Kameš в Třinec. Мога да взема нещо от всички.Не е лесно да се обръщат клубовете за цял живот, но това е чудесно за това преживяване. ”

Пилсен вярва, че след две седмици ще се регистрира за началото на тренировката.