Изненадващо, само идва с “MS” през лятото на 2016 г

Изненадващо, само идва с “MS” през лятото на 2016 г., Гуардиола не обръщат особено внимание на ситуацията с крайните защитници, закупуване на играчи в други позиции. И само в течение на сезона той сякаш разбра, че тази роля – най-проблематичната в отбора. Възраст Коларс, Саня, Клиши и Сабалета не винаги са били безупречни. А те не винаги са в състояние да подкрепят атаката с еднаква интензивност през целия двубой, както се изисква от конкуренцията кореспонденция с “Челси” и “Тотнъм”.

Други играчи, които Пеп се опитаха на тази позиция, Стърлинг и Навас, не успяха да се справят с отбраната. Всичко това е лишено възможности Пепа при равни условия “огледало” схема 3-4-3 дисплей Конте: тя подкрепя банална не бяха готови да вървим напред и да се върнете към нормален ритъм на работа.

Намерете екстремната. Защо Пепег Гуардиола е толкова важен защитник на новия фланг? Снимка: Стандартен, Огледален, Небесен спорт

На страна защитниците на четирите в клуба бях в момента само Коларов, и той, ако всичко върви Пепа, ще бъде в новата опция сезон трябва да замести. Ново за тази позиция, но едно вече се е появило – Kayl Uoker като времето от “Тотнъм” и точно такава машина, което със сигурност е искал Пеп пролетта. В влошили отношенията Уокър с Маурисио Почетино и той се премества в “Сити” с голям ентусиазъм – и за много пари за защитник.

Очевидно е, че последното нещо, което Гуардиола ще бъде при дадените обстоятелства да се мисли за икономиката: Оказа се, че е доказано, играч на разположение, можете предоставяне перфектно нещо, което не са имали миналия сезон. Каза – направено, На десния фланг е затворен, а Гуардиола със сигурност би искал да купи “шпорите” и Роуз наляво – ако това беше възможно.

Но дори и без пълен набор от Wingbacks “Tottenham” Pep има някой да купи от другия фланг. Разбира се много пари, за да се обърне обратно – за Бенджамин Менди от “Монако”, poshumevshego с неговия клуб във Франция и в Европа. Между другото, това беше “Монако”, а Менди извади “Сити” от Шампионската лига.

След като получи млади защитници, но не и тежки, Guardiola ще отвори за своя екип пътя към променливостта. Но да не хаотични схеми за разместване, което понякога се случи в миналото сезон, както и за обичайните за тактически плурализъм на Гуардиола, интелигентен и общо футбол.

Човек се чуди дали формация 3-4-3 е най-подходящ за една своя контраатака, как това се вписва с философията на Гуардиола като треньор, който не обича да играе на отбраната? Решението на това противоречие просто показва универсалността на схемата в три централни защитници.