Играха достатъчно. Какво ще стане с Анжи?

Тогава няколко пъти обсъждах тази ситуация с Брендън Роджърс и той каза: “Остани един сезон и аз ви обещавам, ако не го направим, аз лично гарантирам, че можете да си тръгнете.” Ливърпул има репутацията на честен клуб, чиито думи не се различават от делата им. В противен случай ще трябва да се обърнете към съда, но аз няма да искам да се занимавам с това. ”- каза играчът в интервю за The Guardian.

Собственикът на „Ливърпул” Джон Хенри остава в този въпрос категоричен и настоява, че Суарес няма да отиде никъде. А Брендън Роджърс от своя страна каза, че все още разчита на уругвайците: „Нямаме намерение просто да продадем един от най-добрите играчи в света на нашия пряк конкурент, като по този начин я укрепим. Луис Суарес е много важен за “Ливърпул” и затова ще трябва да се отдели. ”

Последното предложение на „Арсенал” беше 42 милиона паунда, но ръководството на „Ливърпул” заяви, че тази сума не отразява реалната стойност на играча и отхвърля офертата. Но ако в договора на Суарес размерът на обезщетението е 40 милиона, а той иска да напусне, но както разбираме от интервюто, което той иска, тогава е по-добре за Ливърпул да не създава ненужни проблеми, а не да внася въпроса в съд. Тъй като точно тук, на страната на уругвайския.

Вчера имаше информация, че собственикът на Анжи, Сулейман Керимов, решава да съкрати бюджета, както и за раздяла с високо платени футболисти. Какво ще стане с отбора сега и какво ще направят играчите? Нека разсъждаваме …

Привикнали сме с факта, че всички футболни предприятия в Русия са обречени на провал. Но по някаква причина аз лично вярвах на многомилионния и обещаващ проект Анжи до последния. Изглежда, че в Махачкала е избран много правилен вектор за развитие: първо, закупуването на скъпи опитни играчи, които биха могли да дадат незабавни резултати, а след това откриването на стадиона, клубната база, академията и търсенето на млади играчи за бъдещето.