Ибтихай Мохамед стои в поражение: “Чувствам се горд, че представям отбора на САЩ”

Може би след това щяха да осъзнаят, че тя може да е най-важният олимпийски атлет, който САЩ имат през това лято, тъй като кандидат за президент изглежда е забравил как изглежда американец. Ако Доналд Тръмп има нужда от напомняне тя стоеше в коридора под щандовете на арената рано в понеделник следобед, с широки и ясни очи, силен глас и твърди думи. Тя не крещеше, тя не се моли, не плачеше. Тя просто каза: “Чувствам се горд, че представям отбора на САЩ дори в разгрома.” Тя беше тук, за да ограби, което се загуби по пътя към първата си олимпиада. Във всички други игри тя би била друга 30-годишна жена от Ню Джърси, леко любопитство като първата американска женска фехтовачка, която се състезавала в хиджаб. Загубата й би била малка нота за NBC.Най-вече лицето й би изчезнало в монтажа на снимки на главата, публикувани от Олимпийския комитет на САЩ от всички 554 състезатели, които са тук, едва забележими в мозайката, която е America.How Кейти Ledecky заличи собствения си световен рекорд в 400 м свободен стил. Но пролетта на Доналд Тръмп се е сляла в лятото на Доналд Тръмп и думите, които се разляха от кампанията у дома, направиха Ибтихай Мохамед повече от просто още един спортист на друг олимпийски отбор на САЩ. Тя се е превърнала в един от най-добрите символи срещу нетърпимостта, която Америка винаги може да има.

“Това е почти като как не може да видите, че мюсюлманите са като всяка друга група?”, каза тя в понеделник. “Ние сме консервативни, ние сме либерални. Има жени, които покриват, има жени, които не го правят.Има афро-американски мюсюлмани, има бели мюсюлмани, има арабски мюсюлмани. Има толкова много различни видове мюсюлмани. Толкова много мюсюлмански страни имат жени като държавни глави. И има неща, които искам хората да знаят. Искам хората да не виждат само тези жени, а също и мюсюлманките, които участват в спорта. Саудитският арабски отбор, отборът на Кувейт и сега американският отбор. “

Мохамед имаше послание дори в загубата си. Олимпиадата, каза тя, е по-голяма от нея, по-голяма от която и да е лична амбиция или детска мечта.Понеделник не беше за представянето й, а за да стои пред света и да каже, че преследването й е толкова важно, колкото и всеки друг, че загубата трябва да бъде победа за толкова много други хора, които нямат лукса да се състезават Олимпиада. “Мисля, че всеки, който е обърнал внимание на новините, ще знае колко е важно да имаш мюсюлманка в отбора на САЩ”, каза тя. “Отново не е просто някакъв отбор, а Съединените щати. В светлината на цялата политическа тревога, за която чуваме, всички тези неща се чувствам като вид кръг обратно към моето присъствие в отбора САЩ. И отново, това е предизвикателство за тези погрешни схващания, които хората имат за това коя е мюсюлманката. “

Беше попитана кои са тези погрешни схващания.

” Че някой ме принуждава да нося тази хиджаб ,” тя каза. – Че съм потиснат.Че нямам глас. Всеки, който ме познава, знае, че съм много вокален, много словесен и много удобен, изразявайки себе си. Винаги съм такава. Спомням си, че бях казал, че не бива да играя като дете, защото бях черен, и защо? Искам да ограбя и това е, което искам да направя. “Тя казва, че родителите й никога не са казвали, че нейната религия или пол трябва да я спрат да прави това, което иска. Баща й Юджийн, бивш полицай, бутна децата си в спортове като всеки друг американски баща, който искаше семейство спортисти. Той никога не искаше дъщерите му да чувстват, че не могат да се състезават, защото носеха дрехи, различни от децата в Колумбийската гимназия. Той открил момичетата си, ограбвайки по същата причина, че е намерил сина си футбол. Тя преследва брат си през басейна на задния двор и в спортните игрища из града.Тя иска други момичета да чувстват, че могат да направят същото. “Чувствам се като благословия да представлявам толкова много хора, които нямат гласове и не говорят”, каза Мохамед. “Това беше наистина забележително преживяване за мен”. В понеделник добрия приятел на Мохамед, Изис Вашингтон, седеше на втория ред от щандовете с Юджийн Мохамед, съпругата му Денис и други близки и приятели. Като един от най-добрите приятели на Мохамед тя е видяла неща, които трябва да запълнят всеки американец с ярост. Един ден, когато тя и Мохамед минаха през Таймс Скуеър на път да практикуват, един мъж се приближи до тях и каза: “Ще изгориш ли нещо?” “Аз бях като:” Дали този човек е сериозен ? “” Вашингтон каза в понеделник преди финалния мач на Мохамед. Вашингтон поклати глава.Тя не е мюсюлманка и в много отношения тя все още е любопитна за нейния приятел и нейната вяра. Тя взе курс по исляма в колежа, за да разбере по-добре опита на Мохамед. – Тя има чувство на гордост – каза Вашингтон. – Тя е благосклонна. Очевидно е много религиозна. Тя просто се интересува повече от повечето хора. Тя приема много. “Вашингтон беше запитан за Тръмп и за реториката, която се разля от кампанията. Тя въздъхна. “За да бъдем честни, проличаваме светлината по въпроса [на нетърговската]”, каза тя.

Ето защо Олимпиадата на Ибтихай Мохамед идва в точното време. Не се нуждаеше от медал в понеделник, за да се надяваме, че ще промени нагласите. Отдръпването на маска върху хиджаб и влизането в най-големия спортен конкурс в света беше повече от достатъчно.