Злин се ядосва за наказанието на Окал. Той е невинен, призна Хърсът

Сега той е в четвъртък други четвъртфиналните сблъсъци жертви Злин напред Зденек Okal, което предизвика полемика. “Спомням си ситуацията, но не знам как се е случило. Бях объркан от раната за момент, но не получих нищо сериозно “, казва Хруска.

След среден клас Okálova глава заби в рамото, той остана неподвижен, докато лежи на леда, по време на посещението на нападателя си, имаше дузпа преди края на мача, за да си тръгне. Тази присъда на Злински беше много гореща.

“Не мисля, че е било в продължение на две минути. Само двама играчи се сблъскаха. Не знам какво съдиха съдиите – чудеше се Окал, в който гостите бяха отстранени с решителна цел. – Петдесетте минути, когато отивахме…Аз не искам да кажа, където, в противен случай щях да съм груб. “

От Okálova гледна точка това е виновно момент, когато двама играчи наведнъж несъзнателно се отправиха един срещу друг.

” Аз бях го плашеше, а така че не ме нараниха, затова се забих и почуках. Вие нямате нито дума да отговорите, а аз откликнах, като се укрепих. Можех спокойно да падна като него “, казва Окал. “Бях все още на леда, но беше късно, не ме забеляза. Не намерих ужасно, второто вече беше на леда. “Но връщането на мача не издържа известно време. “Бях подути, имах няколко тампони в носа ми, не се чувствах много добре.Когато вкарахме две гола, си помислих, че си заслужава да се отбележи, и ще се подобрим “, обяснява Хруска.

Те обаче са съгласни с тълкуването на Окала. “Това, което видях във видеото, беше злополучен инцидент, а не намерение. Просто е глупаво, че той забеляза и той успя да се утвърди, докато изобщо не го видях, и аз се натъкнах на стената. Но ако е така, той е невинен. “В този случай наказанието на Окал беше твърде строго. “За да бъда честен, това не ме направи като фал”, казва Хруска справедливо. “Но някой ми каза, че това е фал.В такива ситуации, това зависи от оценката на съдиите. “

Съдия Ян има гъби или иначе можете да си подсвирква от поредицата, Злин реши да наложи вето. “Той не трябва да свири за екстралига”, каза треньорът Ростислав Влах.