За разлика от много други членове на списъка

Холандецът Георгиньо Waynaldum се присъедини към Ливърпул през 2016 г., като се премести от Нюкасъл. Заедно с него композицията се присъединява към Джеймс Милнър. Склонни сме да си спомняме последните по-често, но Veynaldum остава в сянка – и несправедливо. В сезона 2016/17 като атакуващ халф, той отбеляза шест гола в лигата. През следващия сезон Waynaldum се превърна в отбранителен играч и помогна в защитата, докато Milner бе ранен.

Тази година той има само една топка в своя актив, но той все още може да се счита за най-добрия в кариерата си, благодарение до голяма степен на невероятната му гъвкавост. Контрол на топката, точност на преминаванията – неговите силни страни. Статистиката не лъже: точността на нейните програми е 91,9%, което е най-добрият показател в Ливърпул. И благодарение на физическата сила, той е в състояние да окаже натиск върху противника и да спечели топките. Мачовете за националния отбор ясно показват, че той е способен и постоянно да заплашва вратите на врага.

Jan VERTONGEN

Най-подценените играчи на Висшата лига

За разлика от много други членове на списъка, Vertongen не винаги е бил добър и в началото на кариерата му е нещо, което да упреква. С възрастта той станал по-силен, станал по-надежден и укрепен в защитата на Тотнъм Почетино. Първоначално той говори на позицията на класическия централен защитник, който успешно се бие на втория етаж и се бори с кръстовете.

С Pochettino той наистина процъфтява и започва да се издига все повече и повече, давайки проходите на крилете. Този сезон той започна активно да изпраща навеси в наказателното поле на противника – аржентински специалист му дава пълна свобода, а белгийката е полезна не само в защита, но и в атака.

“Ливърпул” феноменално прекара есенната част на сезона, като се възползва напълно от недостатъците на ключовите конкуренти в борбата за шампионската титла и новогодишните празници, които оглавяват класирането. Първият проблем за “червените” беше пробивът срещу Манчестър Сити (1: 2), който се случи на 3 януари. Но дори и след него, отборът на Юрген Клоп не трепна, раздавайки две победни борби. В 24-ия кръг, Манчестър Сити направи още една прекъсване, неочаквано загуби от Нюкасъл (1: 2), но червените не можеха да се възползват от това, намалявайки играта си срещу Лестър (1: 1). , След това последва друго разделение на точките, но вече с „Уест Хям” (1: 1) и от доброто, както изглежда, предимство пред Манчестър Сити, имаше „рога и крака”.