За какво е бил отстранен Хълк

Инцидентът, настъпил в днешния мач “Волга-Зенит”, потвърждава думите на президента на “Локомотив” Олга Смородска, че на практика няма квалифицирани арбитри в Русия.

Привикнали сме с факта, че нито един руски шампионат не е завършен без силни съдебни скандали. Но да бъдем честни, реферите често правят грешки, които пряко засягат изхода на мачовете. В такива ситуации бих искал да задам само един въпрос: „Кои са съдиите?“. Защо тези хора вярват, че могат сами или в най-лошия случай със своите сътрудници да решат съдбата на други хора? Представете си, екипите се подготвят за мача, тренират се на тренировките, менторите изучават противника и развиват тактика … и всичко за какво? Така по-късно реферът, поради ниската си квалификация, можеше лесно да определи “ляво” наказание или да махне футболист, защото му се стори нещо. Е, другари, така че няма да отидем далеч. И сега не става дума за предразсъдъци, които лидерите и треньорите на нашите отбори толкова обичат да повтарят след нападателни поражения – това е отделна тема, става дума за неквалифицирани умения и пълна липса на перспективи, което е наистина проблем!

Друг неприятен епизод, който най-вероятно ще се обсъжда дълго време в различни медии и телевизионни предавания, се случи в днешния мач между Волга и Зенит. В средата на първото полувреме, младият съдия Евгений Турбин свали от терена халфа от питерския клуб Хълк. Причината е неизвестна. Разбира се, това е малко ирония. Съдията представи втората жълта карта на бразилецът, за която се твърди, че е сложила топката в игра, без да изчака свирката. Тук се появява само един проблем – проходът е даден от Широков, а Хълк просто стои наблизо.