Защо работата на Pochettino в Тотнъм е страхотна дори без трофеи

Въпреки това, всички ключови въпроси за развитието на клуба все още са отвъд океана, а най-голямото постижение на “Кристал Палас” с американските собственици е да се стигне до крайната купа на ФА Къмпани 2015/16. ,

5. Джо Луис (Тотнъм) – 4,5 млрд. Паунда

Собственикът на 85,55% от акциите на Тотнъм е ENIC International Ltd, която от своя страна е собственост на 82-годишния британски милиардер Джо Луис. Според 2018 г. Люис е на 12-о място в списъка на най-богатите хора във Великобритания.

Могъщи господа. 7 най-богати собственици на клубове подводница

Въпреки това, Люис не проявява голям интерес към прякото управление на футболен клуб и затова неговият действителен лидер е бизнес партньорът на Джоу Даниел Леви. Очевидно е, че работата на тази двойка е насочена не към получаване на футболни трофеи, което би било много желателно за феновете на “шпорите”, а за максималното пълнене на хазната с пари в хазната. Поради тази причина мениджмънтът на Тотнъм е напълно удовлетворен от такъв мениджър, като Маурисио Почетано, който редовно поддържа най-ниската цена на отбора в топ 4 подводница, като я отвежда в Шампионската лига, което носи на клуба добра печалба.

Интересна тема: Защо работата на Pochettino в Тотнъм е страхотна дори без трофеи

Най-голямото постижение на “Тотнъм” в Люис може да се счита за спечелване на отбор от “сребърни” награди във Висшата лига след резултатите от сезона 2016/17.

4. Шахид хан („Фулъм”) – 5,43 млрд. Паунда

“Фулъм” се завърна в елита на английския футбол по резултатите от миналия сезон, но тази година отново рискува да попадне в класа, заемайки място в зоната на изпадащите. От лятото на 2013 г. собственикът на „летните жители” е американец от пакистански произход, Шахид хан, който купи контролния пакет от клуба от египетския Мохамед Ал-Файед. Според неофициални данни, сделката струва на Хан 200-300 млн. Паунда.