Зависи от много причини и начина

Счита се, че ако един талантлив играч премине към друг отбор, това се случва за взаимния напредък, както за отбора, така и за самия играч. Всички в това споразумение имат конкретна цел. Клубът иска с помощта на нов играч да постигне нови висоти, титли и титли. Играчът се опитва да постигне слава, признание в футболната среда на таланта си. Всичко това е разбираемо и естествено. Само тук понякога се оказва обратното. Играчът промени екипа и талантът му изгряващата звезда започна да избледнява.

Зависи от много причини и начина, по който футболният свят се възприема днес, ако в даден момент Марадона или Зинедин Зидан започнаха да играят напълно в други клубове. Каква ще бъде тяхната кариера? Има доста примери за такива инциденти и сега, като се обръщаме назад, може да се заключи, че винаги има място за случай. През годините историята на футбола винаги е била осветена от появата на тази или онази футболна звезда, футболист, чиято игра заслужава специално внимание и възхищение. С появата на талантливи футболисти, които по-късно станаха световноизвестни звезди, успехите на футболните клубове на световната сцена са свързани с появата на цяла ера във футбола. В съвременния футбол имаше редица трансфери, които по някаква причина не се случиха или бяха отхвърлени. Този факт стана решаващ от историческа гледна точка, както за самия футбол, така и за самите играчи, многомилионната армия от футболни фенове.

Това, което се случи, вече стана история, сега се приема за даденост и се приема за даденост. Ако съдбата не беше направила свой ред по това време, а не в друга посока, щеше ли Роналдиньо да познае футболния свят? Млад и талантлив играч от бразилския “Gremio” може да влезе в малко известния шотландски St. Mirren. “