Един мъртъв и 18 ранени след треньора на феновете на Рейнджърс, който се сблъсква по пътя към мача

39-годишен мъж е починал, след като треньор с футболни привърженици на Глазгоу Рейнджърс се е разбил по пътя към мач на шотландска премиера. Осемнадесет други хора се възстановяват в болницата. Един от вентилаторите е бил отрязан от останките и е пренесен в болница. Сред болниците са и две жени, които раняват крака й, а другият – нарязани на главата и ухото. треньорът беше завел феновете на стадион Ibrox за домакински мач срещу Partick Thistle. Един от пътниците каза, че автобусът, който е превозвал 36 пътници плюс шофьора, се е обърнал, преди да се спусне на една страна на трева.

Sanquhar.Неговият братовчед, Луиз Еван Бейрд, каза, че е „невероятен“ и ще бъде „тъжно пропуснат“. Неговият партньор, Сара Хюз, също му отдава почит, казвайки, че е обичал клуба. Според докладите в социалните медии, автобусът е носител на привържениците на лоялните рейнджъри от Nith Valley.Пътят беше затворен в двете посоки през целия следобед, а службите за спешна помощ останаха на мястото, след като разследващите произшествия започнаха своите разследвания. \ T при катастрофата и всеки, който има някаква информация, е помолен да повика служители на полицията в полицейския участък в Ървайн на 101. ” и трябваше да избяга през аварийния прозорец. – За щастие тя и приятелите й излязоха от аварийния прозорец, като я ритаха.Всички те в момента са в болница “Кросхаус”, която се лекува заради раните си “, каза тя.” Полицията Шотландия заяви в изявление: “Полицията Шотландия може да потвърди, че 39-годишен мъж е починал след сериозен проблем. катастрофа на треньор A76 близо до кръговото кръстовище на Crosshouse. Осемнадесет души получават лечение в болница, три от които са в тежко състояние. Това включва седем мъже под 20-годишна възраст, трима мъже и три жени на възраст между 30 и 59 години и пет мъже над 60 години. Ще бъде изготвен доклад за фискалната прокуратура. ”

Управителният директор на Рейнджърс, Стюарт Робъртсън каза: „Всички в футболния клуб и всеки член на нашето семейство Рейнджърс си мислят за всички, които са попаднали в този ужасен инцидент.

„Очевидно е, че това е дълбоко тревожно време и съветът изразява нашите най-дълбоки симпатии и притеснения.Докато спечелването на днешния мач беше от жизненоважно значение, всичко, което се случи на терена между 15:00 и 17:00 часа, бледнее в тази неприятна новина. ” от катастрофата, добавяйки: “Нашите дълбоки съболезнования идват на господин, който е умрял и мислите ни са със семейството му.

“Мислим и за онези, които са били ранени и отведени в болница.”

Другата страна на Старата фирма публикува изявление, в което предаде своите съболезнования. Селтик каза: „Във връзка с новините за днешния инцидент с участието на поддръжниците на Рейнджърс по пътя към мача, всички в Селтик изпращат искрени съболезнования след смъртта на поддръжник.Бихме искали, разбира се, да предложим най-добри пожелания на всички, които участват в този инцидент.

“Ние разбираме, че значителен брой хора са засегнати и нашите мисли са много с тях в това, което ще бъде трудно време за всички тези поддръжници и техните семейства.”