Дрю Браутън: „Виждам страха в очите на футболистите и се свързвам с тях“

Продължава, мозъчна атака на дълбоко вкоренена несигурност и задушаващ страх. Броутън може да съпреживява. Нападателят на калфата, превърнал се в треньор по изпълнението, страдаше от осакатяващо съмнение в себе си чрез професионална кариера, която включваше 516 участия в продължение на 17 години, и всяка седмица чува подобни свидетелства от онези, които съветва, всички на възраст под 23 години и сключени договори в клубове от най-висок полет. ” Взирах се в бездната. Страхувах се от това, което може да се случи ’Прочетете повече

Натискът за напредък и реализиране на потенциала задушава. Младите играчи са объркани защо могат да процъфтяват една седмица, а след това да бъдат бомбардирани следващата без обяснение. Очаква се те да предложат публична демонстрация на сила и да убедят ръководството, че трябва да бъдат избрани. Егото е всичко за показване.През цялото време съмненията ги поглъщат.

Единият, англичанин до 21 години, редовно плаче да заспи. „Колкото повече играчи говорите, толкова повече осъзнавате, че се чувствате така“, казва Браутън. „„ Как се чувстваш? “„ Засрам се. “Мога да вляза в младите играчи и да отключа чувствата им. Но има твърде много друг шум: познаващият агент; бащата, който просто иска да бъде обвързан със сина си; треньорите с милион инструкции. Докато излезе там, можете ли да си представите как лайна се върти около главата му?

„Клубовете се борят за тези деца на шест, девет, 12…защо? Защото са талантливи. Този талант не отива никъде. Това, което става, е, че започват да се съмняват в себе си. Духът, креативността се избиват от тях. Те губят тази детска спонтанност.Мартин О’Нийл ме изправи на 16 години в Норич след предсезонен приятелски мач и каза на професионалистите, че ще ме вземе. Наистина не разбирах какво съм направил толкова добре. Каква трагедия. Просто бях себе си. Но животът изхвърля глупостите от теб и ти преставаш да вярваш в инстинктите си. ”

Той може да се позове на личен опит. Браутън бе отбелязал 17 на дебюта си за старши за Норич и ще спечели англичаните до 20-годишна възраст заедно с Майкъл Оуен, Джейми Карагър и Дани Мърфи, с плодотворна форма, която му донесе доходоносна сделка с Adidas. И все пак в рамките на 18 месеца той беше под наем в Конференцията, като започна номадска кариера, която щеше да направи кратки магии в 22 клуба.

„Бях класически случай на отпадане от 18 до 21, не защото не бях достатъчно добър. Просто никога не знаех как да вярвам в себе си.Бях прокълнат от този стремеж към победа, който не можах да контролирам. Бих оказал толкова голям натиск върху себе си, че щеше да ме завладее. Бих преосмислил, претренирал се, бих се опитал да бъда прекалено съвършен, да задуша всичките си естествени инстинкти.

„Тогава, от време на време, бих изключил главата си. Веднага щом направих това, щях да се натъкна на тези лилави петна. Портсмут ме разузна, докато бях в Саутенд в един от тези писти. Но щом започнах да се справям добре, този глас се върна и каза: „Какво да ви кажа, можете да се преместите тук. Не го изпускайте сега. Излизаш твърде много. Останете вътре. Работете. ’И цикълът започна отново. Помпей се върна за втори поглед няколко седмици по-късно и току-що бях паднал от лицето на земята, сянка на играча, който бях. ”

Животът стана за следващата игра, следващ ход, следващото решение, което се превърна в пристрастяване към секс.По времето, когато той потърси помощ от PFA и беше приет в клиниката на Sporting Chance, той беше без дом, разведен и счупен. Процесът на самооткриване, очертан в неговата автобиография И тогава какво ?, започна в рехабилитация и го доведе до нови роли в играта.

Той изучава биомеханика, специализирана в модели на движение и предотвратяване на наранявания, и задава създаде бизнес, който обслужва играчи като Хари Кейн и Крейг Белами. 40-годишният младеж поддържа малък списък с клиенти за физическа подготовка, но фокусът му се измества към емоционалната страна, осигурявайки цялостна подкрепа, че играчите се чувстват неудобно при достъпа в своите клубове.

Футболистите му се облягат на него.Браутън изслушва проблемите им, анализира игрите им, позволява им да изразяват емоциите си и им казва домашни истини, целящи да ги втвърдят за безмилостна индустрия. „Виждам страха в очите им. Моите демони са толкова силни, колкото всеки друг, и затова мога да се свържа с тях. Някои от момчетата, с които работя, имат потенциал да бъдат сред най-добрите в Англия, но също така са на крачка от това да бъдат средни играчи на шампионата. Те стъпкват най-фините линии. И те се нуждаят от помощ, за да останат на път. ”Анди Коул:„ Извинявам се сега на всички, че съм такъв, какъвто съм бил. Прочетете повече

Промяната в нагласите, предлага той, се състои в добавяне на нови дисциплини в коучинга курсове. Моделът на обучение на FA включва психологически елемент като един от четирите му стълба, „но той наистина се обсъжда с половин уста“.Така той посочва програмата от 12 стъпки, ръководните принципи за възстановяване от пристрастяване и други поведенчески проблеми.

„Стъпка четвърта от този процес, съставяща безстрашен и морален опис, е това, което бих изготвил лицензът “, казва той. „Това е най-бруталното нещо, което съм правил. Трябва да признаете всяка вреда, която някога сте причинили и защо. Тъй като блъсках ухото на детето пред мен в училище, когато самочувствието ми беше ниско, баща ми ни беше напуснал и аз исках да бъда главният мъж. Побойник. Или счупване на челюстта на Крис Брас при Бъри, когато бях убеден, че мениджърът не ме иска. Но ключът, голямото куче, изброява всичките ви страхове. Всеки път, когато можете да си спомните, че някога сте се страхували. ”

” Няма правилно или грешно. Вие седите в този процес толкова дълго, колкото е необходимо, и си изливате червата.Това завършва като запас на душата ви. В голяма степен това, което правя с играчите, с които работя: от какво се страхувате? Запишете всичко, от което се страхувате. Това ви кара да говорите за всички неща, които сте погребали.

„Футболът никога няма да се промени, докато треньорите не погледнат в най-дълбоките и тъмни места и не решат своите проблеми. Играчите продължават да тренират сега, без никога да се занимават с лайна, през която са преминали в кариерата си. Те са повредени.Те са маскирали страховете си, изиграли са дните си, казвайки си да се „справят“, така че подсъзнателно, като треньори, излизат и проектират всички глупости, през които са преминали. Регистрирайте се за The Recap, нашия седмичен обзор на избор на редактори. / p>

„Един мой клиент ми разказа за мениджър, който публично обсъжда психичното здраве, разкъсва млади играчи преди мач, казвайки им, че кариерата им ще приключи, ако играят лошо. Това е пълна липса на емоционална интелигентност. Така че добавете шест месеца към края на лиценза, работейки с терапевт, и им позволете да се погледнат в огледалото и да се разберат.

„Тези, които разбират – Юрген Клоп, Пеп Гуардиола – получават повече извън техните отбори.Пеп е изключителен, но не е ли там треньорската значка, за да създаде изключителни треньори, които да развиват изключителни играчи? Играчите трябва да се чувстват в състояние да признаят, че нещо не е наред, а мениджърите трябва да предлагат емоционална подкрепа. Тези момчета страдат. Играта трябва да го разпознае. “