Друг играч, който доброволно си размени статута

Бившата звезда на Порто и Зенит, Хълкът винаги е била считана за една от най-ярките нападатели в Европа и не е изненадващо, че в края на Петербург хората са успели да печелят пари – получили са около 50 милиона паунда за прехода. Вярно е, че малко хора очакваха, че Хълк няма да се върне в Европа, но ще отиде в Китай.
Бразилецът очакваше добър шанс в SIPG в Шанхай: той отбеляза 13 гола този сезон и направи 12 асистенции. В „червените орли“ той е главният голмайстор. Можеш да го наречеш дебел, колкото искаш – той е добре. Има голяма вероятност да завърши кариерата си тук.

5. Yannick KARRASKO („Далиан Ифан“)

Небесни звезди. 10 най-добри играчи от Китайската Суперлига

Yannick Carrasco беше много добър в Атлетико и изглеждаше, че от там ще отиде само в най-силните отбори в света. Вместо това той реши да се пенсионира по-рано. Атлетико получи 27 млн. Паунда за белгийците, но самият играч трябва да спечели астрономически суми – не всички ще вземат и ще напуснат един от най-добрите клубове в Испания.

Вярно ли е обаче, че Carrasco е “твърде добър” за Китай? Досега той е отбелязал само седем гола и е направил пет асистенции. А това е за 25 мача. Други членове на нашия списък могат да се похвалят с много по-добра статистика. Въпреки това, отвличане на таланта на халф също не си струва.
Феновете все още се надяват, че през лятото ще има завръщане на обогатения Carrasco в Атлетико. Ще видим.

4. Седрик БАКАМБУ (“Beijing Guoan”)

Небесни звезди. 10 най-добри играчи от Китайската Суперлига

Друг играч, който доброволно си размени статута на елитен играч в Испания за голяма торба за пари. Седрик Бакамбу стана известен с участието си в Бурсаспор, след което през 2015 г. се премества във Виляреал, където става водещ голмайстор. В последния си сезон той вкара 9 гола в 15 мача. Но през януари той реши, че славата и уважението не си заслужават и се премества в Пекин Гуан от Пекин.
Бакамбу е велик майстор. В Китай статистиката потвърждава това – 19 гола в 23 мача. Към него се казваше “Евертън” и “Уест Хем”. Докато Бакамбу е на 27 години, той все още има шанс да се завърне.