Днес е обичайно в края на сезона да се оценява най-“честният отбор”

Още преди началото на всеки мач и двамата капитани на противниковите отбори се предупреждават за провеждане на честни и безкомпромисни игри на футболното игрище. Монетата на жребия има надпис и емблема за честна игра на едната си страна. Червените и жълтите карти, предназначени да дадат присъда на играча, който е виновен, носят логото „честна игра”. Всичко това говори за повишаване на общественото съзнание и за най-популярната игра в света на човечеството и почтеността.

Днес е обичайно в края на сезона да се оценява най-“честният отбор”, да се награждават играчи на национални отбори или футболни клубове с наградата “честна игра”. За футболните отбори основните критерии за оценка са броят на подадените за турнира карти, фактите на уважение към противника, поведението на феновете и приличното поведение на официалните представители на клубовете, отборите, самите играчи.

Най-интересното е, че много велики футболисти, въпреки таланта си, не винаги се отличават с прилично спортно поведение на терена. Има много примери в историята на футбола. От друга страна, много известни играчи са вписали името си в историята на футбола не само със своите постижения, но и със своето спортно поведение. От играча зависи как се държи на терена. Безспорно благородството и честността на футболното игрище винаги са били ценени и продължават да бъдат оценявани от феновете на тази игра, особено сред самите играчи. Искам да отдам почит на тези играчи, които демонстрират „честна игра“ през цялата си футболна кариера.

Докато “Реал” ще изкара кръгла сума за Гарет Бейл, напомня, че можете да привлечете играчи в отбора безплатно.

Представяме ви списък с безплатни агенти, които могат да подарят новите си работодатели и да си представят какъв руски клуб могат да играят.

Циприан Марика. Някога многообещаващият румънски завърши отношенията му в Шалке.