Джоуз Гвардиола ли е страхливец или победител?

Кой не спори, че Хосеп Гвардиола се изплаши и отиде в „Бавария”, за да продължи да събира колекцията от титли и трофеи без много напрежение. Но в края на краищата, начело на такъв клуб не е да спечели всичко. След „взискателния“, който Юп Хайнкес събра миналия сезон, натискът върху Гуардиола е огромен. Новият сезон ще започне много скоро, което ще даде отговор на тези въпроси, но засега можем само да си помислим и да приемем какво да очакваме от новия “Guardiol Bavaria”.

Джоуз Гвардиола ли е страхливец или победител?
След първите тренировки и тестови мачове става ясно, че Мюнхенският клуб ще проповядва друг футбол, по-испански. Гуардиола вече е започнал да обучава играчите си да играят различен модел. Това бе обявено наскоро халф “червено” Франк Рибери. Според играча сега те ще действат по схемата 4-1-4-1. Знаейки любовта на испанския треньор за бързи технически играчи, възможно е атакуващите четирима да бъдат направени от Рибери, Шакири, новобранците Гьоце и Тиаго, които Хосеп убеждава да се премести в Мюнхен преди няколко дни. Но, по този начин, играчите ще седнат на пейката, на която наскоро се проведе играта, говорим за Kroos, Schweinsteiger, Muller и Robben. Вече е очевидно, че новият учител няма да остави получения багаж, той има собствено виждане за ситуацията.

Сега в “Бавария” толкова много полузащитници, че не знаете, завиждате на Guardiola или съжаление. Поставянето им на полето е невъзможно и всяка грешка може да струва твърде много, да струва репутацията на треньора. Ако говорим за атаката, тук с висока степен на вероятност ще видим Манджукич. Въпреки това, мястото в основната част на хърватите не е гарантирано, почти всеки от атакуващите играчи може да играе нападател и никой не е отменил практиката да играе без нападател. В края на краищата, Гуардиола може да рискува да възложи място пред Шакири, а в центъра да освободи Швайнщайгер.