Джими Андерсън: “Мога да остана с една крачка напред въпреки спада ми”

Възрастта остава просто число за Джими Андерсън, който, въпреки че е навършил 34 в събота, твърди, че си запазва глада, за да подобри уменията си, съчетан с опита на един стар защитник във футбола.

Английската рекордна проба, пропуснала първия тест с Пакистан в Лорд заради стресова фрактура на дясното му рамо – обаждане, което причиняваше всякакъв вид агресия на базата на селекцията – но се завърна за победата в “Олд Трафорд” миналата седмица, ниво серия навлиза в третата среща в сряда в Edgbaston.

Докато той признава, че е надолу върху крак в Манчестър, кръжи около знака за 80 mph, защото от това, което той е поставил диагноза толкова просто да е ръждиво, Андерсън все още взе четири вратички в победата 330 управляван да го видя как се движи покрай Глен Макграт като водещ огъване в домашни условия с 291 Тест victims.Pakistan се появи топлина на Англия Джеймс дует Винс и Гари Баланс Прочетете повече

Макграт, бившият австралиеца бърз боулинг, играеше вътрешно докато до 37-годишна възраст, завършвайки с 563 теста, и сега Андерсън, който седи зад 105, не вижда причина, поради която и той не може да продължи кариерата си, стига да остане годен.Пейс, настоява той, не е всичко.

“Не се чувствах, че скоростта ми е там, където могат да бъдат в” Олд Трафорд “- каза Андерсън, след като призна, че решението му да го остави в” мъдър. “Чувствах се малко като Матю Хогард в края на кариерата си, когато той забави малко, но контролът му беше доста добър.” Но с уменията, които имам, мога да си свърша работа, дори ако скоростта ми спадна. Мисля, че с опит може да останете с една крачка напред в главата си. Това е като стар защитник във футбола, който може би няма да има темпо на бързия нападател, но той е на две стъпки напред от него. глад да играя играта и глад, за да вкарам вратове и да помогна на отбора ми да спечели мачове.Докато имам този глад, ще продължа да работя, да продължавам да се усъвършенствам и да продължавам да работя върху моята фитнес и ако стигна до 37, тогава ще бъде страхотно. Просто се опитвам да се съсредоточа върху това, да остана годен за следващата игра. “

Поддържането на играта се превърна в нещо ново за Андрсън, който се радваше на кариера без катастрофи до третия тест на Ashes за това когато миналата лято, след като претендираше за шест австралийски врати, той пропусна останалата част от серията, когато страничните напрежения се разпалиха по време на второто. Треньорът на Австралия Лехан отново повтори знаците, но вероятно ще напусне Световната купа след 2019 г. Прочети повече

Оттогава той е пропуснал първия тест в Южна Африка през зимата заради щама на телето преди последното нараняване на рамото, което дойде в края на двубоя срещу Шри Ланка в началото на лятото.Андерсън, който претендираше 21 врати в тази серия, за да го заведе на върха в световната ранглиста, остава незаинтересован от този мач.

Той каза: “Мисля, че това е само едно от тези неща. Имах едно голямо нараняване, когато бях на 22, 23 – стрес фрактура – но освен това, че съм бил много щастлив с наранявания. Това е част от кариерата на спортиста, че ще се нараните. Понякога те идват на поредици. “Ако короната на” водещия шеф у дома “е леко измислена статистика, то врагът, който побутва Андерсън през 289-а на МакГрат – седем – все още може да се окаже значително влизане в теста на Edgbaston.Това беше шестият път в шест поредни срещи, а Андерсън твърди, че е влязъл от лявата ръка и докато играчът твърди, че не е наясно с това очевидно удавяне, може да види, че Пакистан ще направи промяна в класацията си тази седмица.

Главният им треньор Мики Артур се опитва да обясни последователността като страничен продукт от отварянето на батсман, който е изправен пред отварящия боксьор, цитирайки примера на Майкъл Атертън, който е отстранил 19 пъти от Макграт през деня, но формата на Маудуд, въпреки че направи 67 турнира в Worcestershire през уикенда, очевидно е загриженост за туристите.

Артър каза: “Това е тревога. Това, което казах на нашият батсман, е за тенденцията на уволнение. Батманците ще излязат, но когато има тенденция, която се развива, това е, когато става дума за нас като помощен персонал.И определено се е развила тенденция. Ние сме много ясни за това, което ще направим, но не за обществено потребление. Но ние сме дали тази позиция сериозна мисъл. “Един вариант за Пакистан, ако Маудо трябва да стои настрана, ще бъде да насърчи No3 Azhar Ali да се отвори – както стана по време на серията на ОАЕ – и да донесе Iftikar Ahmed или Mohammad Rizwan в средния ред. И двете обаче са незасегнати от нивото на теста.