Две точки за Ледечка. Тя беше на двадесет и девет на конгреса във Вал Гардена

Това беше празник за скиори за спускане.

За първи път те изпробваха хълма Саслонг, чиито клопки обикновено се решават само от мъже.

Треньорът Tomáš Bank вярваше, че тази премиера може да осигури за предимство на Ледечка, видно от една спечелена тренировка.

В други моменти отделенията му измерват силата си с противниците си по пистите, за втори път в живота си, докато са направили няколко състезания.

Този път двойният олимпийски шампион застана на същата стартова линия. „Това шофиране никога не мина, което е предимство“, Банк твърди, че Ледеки също може да помогне на наблюденията на брат си Андрю. Неведнъж е състезавал в Саслонг.

„Имаме писта.Въпреки че конгресът е малко по-различен за момичетата, отколкото за момчетата, но някои пасажи са същите. Ако не направим грешка, може да е добре “, смята той.

Но колебанието дойде.

Ледеки след страхотно въведение, че само Штухецова, Делага и швейцарец Микеле Гисин се справиха по-добре от нея. с Жасмин Сутер тя загуби много в средата на пистата и беше ясно, че няма да се бори за „десетката“.

В крайна сметка тя падна на 29-о място в класацията, като вкара две точки за Световната купа. / p>

“Доста сме разочаровани, страшен срам. Естер реши проблема, възникнал по най-лошия възможен начин, който й коства много добро местоположение. Защото пасажът, който беше съсипала, беше най-лошата трета от всичките й практически сесии.И тя наистина го направи. Този път тя спираше много ”, каза треньорът на Томаш Банек.

Штухецова отпразнува своя пети триумф на спускане в серията, започвайки на 13-та писта. най-силната му дисциплина след здравословни проблеми се връща към най-тесния връх.

Ледеки изостава от нея с почти две секунди.

Но това беше начало!

Но както показаха предишните случаи, едно спечелено обучение още не означава нищо. Altenmarkt-Zauchensee, но след това излезе от точка и беше на тридесет и шест.Тогава тя царува преди по-малко от тринадесет месеца в езерото Луиза, Канада, след което завърши тринадесет.

Как ще се окаже това?

Ледеки отиде в Саслонг като осма. По това време австрийските жени Рамона Зибенхофер и Анна Вейт се возиха по натъпкания от слънцето склон. Ледеки започна отлично. В първата обиколка тя поведе с три стотни от секундата, в следващата обиколка със същото забавяне. Накратко, тя се бори на труден склон на нивото на Siebenhofer.

Но тогава имаше проблеми. Ледеки тръгна от идеалната писта и загуби ценни десети.

„Естер направи голяма грешка.Тя беше пред най-добрия си пасаж, за съжаление го съсипе ”, коментира Банк.

Неговото отделение направи още по-дребни грешки и след малко реши да скочи. Вероятно заради по-лошите срокове.

Разликата нарасна и в крайна сметка беше около секунда и половина. Ледечка беше трета на финала и знаеше, че няма да задържи шестото място.

Естер Ледечка на финала на спускането във Вал Гардена. Гут-Бехрам и други звезди. Освен тях, други състезатели, включително няколко, които се радваха на жизнения резултат, също изпревариха чешкия „ембрион“.Може би германката Михаела Венигова завърши пета.

Ледечка влезе в класацията тридесет с една десета от секундата и до самия край на състезанието не знаеше дали има останала точка.

Те останаха. Две.

29. мястото е най-лошото й класиране в спускането през този сезон в езерото Луиза, Канада, на 21 и 10 ден след това.