Дали пуйките на ФА ще гласуват за Коледа? Не дръжте дъха си

На решаваща среща в Уембли в сряда Съветът ще обсъди предложенията за реформи, предложени от Dyke и одобрени от мнозинството от борда на ФА. Може би със закъснение председателят навлязъл в основната истина, че един от най-големите блокове за постигане на напредък през годините по редица важни въпроси – освен често нефункционираща връзка с Висшата лига, която най-накрая показва признаци на поставяне на повече смислена стъпка – е структурата и процесите на ФА. Председателят на Френския парламент Грег Дик има съмнения относно кандидатурата на Шийх Салман за “ФИФА” Прочети още

Една от заявените цели на планираните реформи на Дик е да превърне членството в съвета по- на възрастта, пола и разнообразието на футбола през 21-ви век.Те ще бъдат гласувани от кохорта от 123, която е почти преобладаващо бяла, стара и мъжка. От техния брой шест са жени, четирима са от общността на BME и има един представител на играчи и един представител на фенове. Само трима бивши професионални играчи седят в съвета – и двама от тях (Gordon Тейлър и Хауърд Уилкинсън) са навършили 70 години. Можете да отгатнете вероятния изход. Аргичното уреждане на управлението на ФА никога не е на първо място в дневния ред на нов председател или главен изпълнителен директор.Дийк вместо това се захвана с мисията да спечели световната купа до 2022 г. и комисията за самоусъвършенстване на председателите му. Неговият предшественик Дейвид Бърнстейн, създател на консенсус по темперамент, беше напуснал Уембли да оближе своя рани, след като са били безцеремонно изгонени от съвета на ФА, който той искаше да реформира, може би е бил предупреждение. Безкрайни правителствени прегледи, независими запитвания и интервенции от министрите през последното десетилетие са достигнали до същите очевидно очевидни заключения – ФС съветът и множество комитети просто не са подходящи за целта и действат като спирачка за вземането на решения. Заключенията от независим преглед на лорд Бърнс преди десетилетие сега са преработени отново в писмо изпратени от Dyke преди срещата в сряда. С удивително подценяване, той казва, че “нашата текуща структура за вземане на решения попада малко по-малко от световна класа.” Добавя: “Има липса на яснота в съответните r олите и отговорностите, а членството в компонентите в някои случаи е непредставено и не е избрано.Възприемането от външната страна на ФА, подкрепено от нашите собствени изследвания, е, че ние се адаптираме бавно, че сме последователи, а не лидери, и затова ни липсва доверие в очите на онези, чието доверие се стремим да управляваме играта “.

Предложенията, които ще бъдат обсъдени, включват новосъздаден съвет, който ще има правомощията да одобрява или отхвърля дългосрочната стратегия и всички промени в нея, годишния бюджет и назначаването на председателя.

Като част от това преструктуриране на едро, акционерната структура (напълно непроницаема, дори и за мнозина във ФА) ще бъде изместена и заменена с обикновено мнозинство от гласовете на съвета.

“Парламента” за футбол, който е в състояние да дискутира правилно проблемите в играта, ФА предложи всички членове да представляват определена организация във футбола и да бъдат пряко избрани от тях. свръх представен в съвет, който включва кохорта от Оксбридж университет и въоръжените сили.Съгласно предложените промени представителството на Федералната Федерация по футбол ще бъде съчетано с еднакъв брой професионални игрални, полупрофесионални и пълноправни клубове, за да “отразяват по-добре баланса на съвременната игра”.

блок “на членството от цялата игра се предлага, включително организации от различни сектори на образованието, групи от фенове, футбол на жени, рефери, играчи, мениджъри, треньори и групи за включване и разнообразие.

да намали броя на комисиите, но в същото време да ги направи по-подходящи и полезни, като ги докладват директно на борда на ФА.Предполага се, че нелепият протокол комитет, който прекарва времето си да обсъжда винената листа на Уембли, ще бъде един от първите, които ще тръгнат. Дийк внимателно подчерта в писмото си до съвета, че онези, които губят мястото си по телата, или защото са завършили новия мандат от три пъти три години, или не са избрани директно, ще се прехвърлят в нов чечен съвет – и с него ще запазят привилегирования си достъп до мачове в Англия и ФА Къп. >

Изходящият председател, който е избрал да признае факта, че няма да получи мандат за допълнителна година в светлината на предложените от него реформи, ще трябва да стъпи на трудна линия.

Като такъв, той правилно подчертава приноса на много съветници към играта и признава, че е правилно да се възнаграждават дългосрочните услуги.Някои от съветниците вярват, че е погрешно да ги нарисуваме като динозаври, а също така, че те са правилно да се притесняват за възможността професионалната игра да има все повече сила.

Когато става дума за проблеми, които засягат душата на играта – като например неотдавнашния дебат за преименуването на град Хъл – понякога членовете на съвета се качват на табелата.Но прекалено често те действат като мъртъв тежест за напредъка. Той казва, че непосредствената реакция на някои членове на съвета към най-разумните предложения на Дик е да започне да обсъжда вот на недоверие към него, за да го отстрани веднага . Междувременно правителството обновява шума за това, че принуждава ФА да преосмисли управлението си или рискува да загуби £ 7.5ma годишно в публичното финансиране, което получава от Спорт Англия.

но въпреки това никой спортен министър не е извадил спусъка – дори и да не са имали никаква гаранция, това би било достатъчно, за да се наложи да се промени. Дийк може би ще поеме част от вината, също.Той знаеше, че идва в ролята, че той действително ще бъде “президент с един мандат”, като се има предвид настоящето изискване да се оттегли на 70, но все още преследва други повърхностно блестящи приоритети. Вероятността е, че точно когато той излезе от Би Би Си парашут срещу “луксозните дами” в борда на губернаторите, така че той ще напусне Уембли за последното време, когато проклина съветниците под своето дъх, докато живеят да се бият още един ден. След период на консултации , реформите най-накрая ще бъдат гласувани на 18 май, три дни преди финала на ФА Къп, за който съветниците ревниво се придържат към разпределението на осем билета. Това гласуване представлява исторически шанс за това най-архаичните органи, за да отхвърлят собствените си интереси за доброто на играта. Не дръжте дъха си.