Германия срещу Холандия е отменена поради “конкретен план” да предизвика експлозия на стадиона

Полицията отмени приятелския между Германия и Холандия, след като стадионът в Хановер беше евакуиран във вторник, когато е открит подозрителен предмет.

Главният полицай на Хановер Волкер Клуу каза пред германската информационна агенция ДПА: “Получихме конкретна информация, че някой планира да постави експлозиви вътре в стадиона.” Полицейският говорител Йорг Хофмейстър заяви пред Асошиейтед прес, че всеки трябва да бъде евакуиран след откриването на все още неидентифицирания обект. > Места за концерти в града, TUI-Arena, също е съобщено, че е била евакуирана преди представянето на музикалната група Söhne Mannheims.

Кметът на Хановер, Стефан Шосток, каза на Билд: от първостепенно значение. Това е страх, който винаги ще имате. Вярвам, че полицията е взела правилното решение.Ако има ситуация на заплаха, трябва да се предприемат тези стъпки. “Париж атакува: Германия е нащрек след” конкретен план “да атакува стадиона – на живо Прочетете повече

Съобщенията на стадиона в Северна Германия посъветваха хората да отидат у дома спокойно и че няма опасност от страх. Повечето феновете все още чакаха навън, когато заповедта за евакуация дойде около час и половина преди началото. Изявление по-късно заяви, че феновете трябва да напуснат “бързо, но трябва да отидат без паника обратно вкъщи. Моля, отидете в малки групи обратно вкъщи, по-добре е по този начин. “

Полицията заяви в кратко изявление, че:” Посетителите, които вече бяха на стадиона по това време, бяха помолени да напуснат стадиона без панически “. Нямаше признаци на паника, като повечето фенове изглежда приемаха решението с оставка.Германският автобусен автобус бе пренасочен към “безопасно място”, след като мачът беше отстранен по немски президент. Германия (@DFB_Team_EN) Играта #GERNED бе отменена. #DieMannschaft са под полицейска охрана и са придружени на сигурно място.На 17 ноември 2015 г. DW Sports съобщава, че всички влакове, излизащи от стадиона, са били спряни и пешеходците са били помолени да пътуват на крачка от стадиона възможно най-бързо.DW Sports (@dw_sports) ПРЕКЪСВАНЕ: Влаковете са спрели да се оттеглят от стадиона.На пешеходците се казва да се движат пеша. #GERNED 17-ти Ноември, 2015 г. Полицията по-късно отвори вратите и феновете започнаха да идват, но стадионът беше евакуиран и играта затворена. Цариан Файе (@ cfaheyAP) Полицарят Йогер Хофмейстър каза, че нещо се е намерило в стадион и всички трябваше да бъдат евакуирани. Ноември 17, 2015 Германският канцлер Ангела Меркел и няколко министри от кабинета се очаква да присъстват на мача, който идва четири дни след терористичните атаки в Париж. Двама холандски правителствени министри присъстваха на мача – министърът на отбраната Жанин Хенс и министърът на здравеопазването и спорта Едит Шипърс – бяха на път да се завърнат вкъщи. Facebook Twitter Pinterest Двама полицейски служители в HDI-Arena в Хановер преди мача бяха отстранени.Снимка: Julian Stratenschulte / dpa / Corbis Световните шампиони първоначално не искаха играта да продължи, след като играе срещу Франция в Париж в петък, когато вълна от атаки удари града и уби 129 души. Контингента от 80 германци, включително играчи, треньори и персонал, след това прекара нощта в залата на стадион “Стад дьо Франс”, след като нападенията се състояха в столицата, преди да тръгнат направо за летището в събота сутринта. Но играчите, треньорите, както и националната футболна асоциация след това решиха да продължат с играта в шоу на единството с французите.

втори приятелски тази седмица, за да бъде отменен, след като белгийският мач срещу Испания, който ще се играе във вторник в Брюксел, също беше отменен след предупреждение за сигурност.