В хода на първото полувреме можеше да се окаже

Сезонът на Манчестър Сити завърши с мач с Ливърпул. Екипът на инерцията ще достигне до шампионата във Висшата лига, който със сигурност ще издаде четири кръга до края – резултатът е впечатляващ, но не и феноменален. За да защити своята уникалност в Европа, Сити не успя в ирония срещу английския клуб, който нанесе първото поражение на Пеп на Пеп.

Дори преди четвъртфиналния мач в Енфийлд, мнозина се съгласиха, че те са неудобен противник на Сити, който е свикнал да притежава топката и не харесва високото налягане. “Ливърпул” наистина победи слабите места на екипа на Пеп, но в същото време самият Гуардиола не успя да предвиди това или да работи върху грешките в отговора.

В хода на първото полувреме можеше да се окаже, че гъвкавите защитници на гостите щяха да се огънат и ще видим нещо като миналогодишното завръщане на Барса срещу французите. Това не се случи и освен това „Сити“ вече третата поредна игра изложи всичките си недостатъци, незабележими през първата част на сезона.

Ливърпул претърпя атаката на Сити, който влезе ол-ин и излезе на почивка, като загуби само един гол. Да, резултатът можеше да бъде по-голям, ако не беше латентната късогледство на съдебната бригада, но не тази игра играе решаваща роля, но как се промени играта през второто полувреме и как минава от Гуардиола.

Вярвайки в собствената си непогрешимост и в същото време забавяща се, “Сити” стъпи на същия рейк, както и в манчестерското дерби, вкарани между мачовете от Шампионската лига. Преди седмица “гражданите” попаднаха под гегенопресинга на Klopp и сега те тривиално се провалиха през второто полувреме след огромно предимство в първата.

Фенове на Етихад видяха същото преди няколко дни: през първата половина на мача срещу Юнайтед, Сити унищожи противника и можеше да вкара не две, а четири. След почивката, блицкригът на Алексис и Погба, увенчан с поздрави от Малкинг, зашеметяваше бъдещия шампион и му попречи да направи парти пред най-големите си врагове.