В този материал бих искал да насоча вниманието ви към факта

И как може да не се съгласите с думите на президента на Локомотив Олга Смородская, че руските съдии имат много ниска квалификация. И как да не подкрепим нейната идея, че наистина трябва да помним старата практика и да започнем да каним чуждестранни съдии в някои игри. Да, всеки има грешки, а водещите европейски първенства понякога са принудени да се борят с този проблем. Това е само едно нещо, което трябва да пренебрегнеш нещо, да не забележиш, и съвсем друго да се съмняваш в решението си, като разчиташ само на интуицията и със сигурност не знаеш основните неща и правила. И бих искал да отбележа, че в Европа има постоянна работа с арбитрите и за такъв груб съдия ще бъде дисквалифициран за дълго време и лишен от доходи.

А човекът, който работи за RFU, ръководителят на отдела за съдийство и инспекция Роберто Розети, трябва да знае най-добре. Малко вероятно е италианецът да е забравил как ФИФА го е спряла от работа на световното първенство през 2010 г., след като погрешно е приписана на аржентинците пред портата на мексиканския национален отбор, която е била блокирана от очевидна офсайд позиция. След този шампионат Росети приключи кариерата си като съдия, въпреки че можеше да служи на игри на високо ниво още три години. Разбира се, никой не се съмнява в квалификацията му, само четири пъти хората не получават наградата на “най-добрия съдия от Серия А” и не са признати за най-добрите съдии в света. Но ако сега този човек не може да се справи с преките си задължения и да постави нещата в ред, тогава какви са перспективите в тази посока? Ситуацията трябва да бъде коригирана и трябва да действате бързо, но засега няма видима светлина в края на тунела!

В този материал бих искал да насоча вниманието ви към факта, че всяка година има по-малко и по-малко успешни екипи, които се придържат към своите ученици, или поне само на играчите, представляващи същата страна като клуба.

Разгледайте състава на водещите клубове на днешния футбол. И не само водещи. Днес малко хора ще бъдат изненадани, че в стартовия състав на украинския отбор, бразилците могат да бъдат повече от всички същите украинци.