В сравнение със звездните си връстници в лицето на Тоти

Що се отнася до удара, тук и изобщо понякога духът е спиращ дъха: толкова малко хора могат умело да използват двата крака. И без значение как трябва да ударите топката. С едно докосване на среща, с ножици, полагане на тялото, или дори само от наказателното поле – най-често вратарите с невинна физиономия свиват рамене и е малко вероятно някой да им обърне езиците. Не вярвате ли? YouTube, за да ви помогне, скъпи читатели.

В сравнение със звездните си връстници в лицето на Тоти, Гигс и Занетти, Антонио Ди Натале на по-малко слух. Решаващата причина, разбира се, е, че той не е играл както сега, през цялата си кариера. Ди Натале е рядък тип играч, който наистина се разкрива на възраст, когато мнозинството започва да се дефлира – след тридесет. Антонио, като добро вино, което през годините е по-хубаво. Изглежда, че той играе Удинезе от раждането си, но Тото дойде (този псевдоним остана с него) в клуба, тъй като вече е 27-годишен мъж. Преди това Емполи имаше доста неясни наеми и статут, който не отговаряше на очакванията. Минаха 9 години и сега фигурата на Ди Натале за Удинезе е сходна с една култова. В такъв клуб като Удинезе, където гръбнакът на отбора почива предимно върху млади талантливи играчи, „неговият” Ди Натале е просто необходим. Както признават скаутите на отбора, в клуба на Ди Натале играе важна роля в повечето от сделките за млади и талантливи чужденци, които се присъединяват към екипа. Освен това, както вярва истинският капитан, той се радва на абсолютна власт не само на терена, но и в съблекалнята. Но обратно към началото. Защо тогава “герой на нашето време”?

През последните три-четири години Ди Натале имаше много възможности да промени регистрацията си и да отиде в клуб с по-висок ранг. По принцип за “Удинезе” е обичайна практика да се поставят играчите на крака и да се продават на прилична цена.