В горичката имаше много картофи. Как чехите блъскаха по вратите на медалите

В самия край на състезанието те ще се окажат в права линия. Преди да започне, Вероника Виткова напуска стрелбището много по-рано, усмихнат и добре настроен.

“Проверка стреля сравнително бързо. Габха има по-бавни ритуали, казва треньорът Зденек Витек. Този път Габриела Сукалова не хвърля страховитите си погледи като боец. Вярно е, че тя разклаща главата си (не би било тя, ако тя не се обърне…), но режисьорът Ondřej Rybář я уверява: „Става все по-добре. Имате сигурност там. ”

Така че сега стойте. – Шапка. Ница, “препоръчва главният изпълнителен директор.

Последната песен. И достатъчно. В най-добрия случай спрете.

Фокус: Този път, за разлика от бойците, той ще води.

Къде да застанем на пистата. Как да я сигнализираме. Къде да легне, когато „номерът“ 4 е зает, на който е застрелян. И също така не стреляйте от стойка от 16 или 17. “Има много хора, които тичат около тях и има крещи около целите. Те нямат ясен контур и са по-лоши, обяснява Витек.

Не остава нищо, което да бърза.

Те раздуват юмруците си за щастие. Започва битката за медала. Лаура Далмайер поставя слушалките си преди началото, концентрирайки се. Доротея Вийрер вече идва на първото закъснение. “И какво ще прави нейната картечница?”, Казва президентът на Иржи Хамза. Какво? Тя ще бърза. За първи път в италианския сезон в състезания за издръжливост те пропускат целта.

Започва да духа повече. Пистата се измива. Чумеленис влиза в нея.Тирил Екхоф свали амбицията му. Далмайер също греши за въвеждането. И тогава и Сукал. Втората сутрин беше калибър и почти не падна. Третата цел наистина не е добра.

“Целият елемент отляво”, коментира Vitek.

Още от самото начало, аз избрах, смята Сукал. Сега трябва да запазя останалите три позиции.

Vítková избира грешката си на първия щанд. Той подозира, че е болен, веднага щом дръпне спусъка. – Извлечен, бързо духащ – казва той по-късно. – Тя се качи на горния етаж, нанася й вреди – казва Витек.Много от тях са на Holmenkollen ден след ден.

След третия елемент, тя все още държи чиста сметка на руснака Юрлова, Белорусия Скардинова и други жени, но Мари Доринова-Хабертова и Анаис Бескондова. “Френският шампионат”, казва Хамза.

Чехите грешат за третия елемент. Надеждата е все още жива. Витек минаваше през снега около телескопа. “Ако казах, че не съм нервен, щях да излъжа.”

Finka Mäkäräinen, миналогодишният бронз, в мишената гневно бие пръчката си в снега. Не, това не беше нейният ден. Той не беше Виер. “Ставам все по-лошо и по-лошо”, казва италианецът. Soukalové стреля по-силно. При последната позиция втората цел не се намесва.Той се връща на пистата и свива рамене.

БОЙ ВЕРОНИКИ ВИТКОВЕ. последните няколко минути бяха медал.

Другите също са с недостатъци, нито един от фаворитите няма повече от нула, въпреки че бързите френски хора все още имат контрол.

Последната позиция е Вероника Виткова той отбелязва нула. Изведнъж, третият! “Това ще бъде медал, ще го направи”, се надява Хамза. Витек свети и докладва от борда на стрелбището: “Верзу е девет секунди Гузик, след това шест секунди Габи.”

Виткова атакува бронза и Сукал също се опитва да ускори. Сега е голяма част от треньора на Марек Лейсек, който седи пред компютъра и обявява промяната в интервалите. Те виждат Далмайер да излиза отзад.”Габи е на седем секунди зад Гузик…Само четири секунди…Изпреварвайки я…Далмайер вече губи Габа…”Не, германците отново, не”, казва Витек, припомняйки си как е привлякла медала на Сукал в Спринт Далмайер. , където кандидатите за бронзови медали се пропускат. Или като част от биатлонния шах, в който агресивно играещият Далмайер дава на другия шах.Междувременно, само шахмата.

“Асистентът има четири секунди за добро на Далмайер”, обявява Лейсек.

“Верча е на три секунди зад Далмайер.”

“Хилдебранд вече е Верча.”

но не оставяйте нито секунда, нито точка, това е глобус. Целта се срутва до коленете.

НА СЪДЪРЖАЩИЯ СИЛ. Gabriela Soukalová на финала и Veronika Vítková в целта.

Рибарът от пистата до радиото призовава: “Кажете на Vercha, че атакува медала.” Той крещи: “Това е около секунди.” предсказва мъгла, но не е възможно да го направи сега. “Хайде, Веро,” Хамза я тласка на права линия. “Бях черен пред очите си”, казва Виткова.

Вратата на медала остава затворена.Пресича гол девет секунди зад бронз Dahlmeierovou. Шах и мат. На четвърто, пето Soukalová дотогава Hildebrandová и Guziková.

Френски Dorinová и Bescondová да прегърне и да празнуваме двоен триумф. Зденек Витек противоречи произнася: “По дяволите. Тези картофи са били достатъчно. Днес те са момичетата много приятно място, какво да кажем за това, но…”

“…но има и картофи, “Хамза добавка.

както в Сочи? Медалът в крайна сметка?

Разбира се, Виткова отпразнува кариерата най-добрия си Световно първенство. “Но медал беше толкова близо тази вечер. Аз изтръгне това, което беше. И това не е достатъчно “, казва тя.

Soukalová опитва да развесели приятел Петър Коукал и масажистка Петра Sedláčková.И все пак жената в жълтия номер на лицето й казва: “Днес беше добре, но…” И тя започва да се съмнява. – Щастието, което имах през цялата зима на моя страна, се отклони малко от мен. Внезапно раните от калибър не падат. Някак си не вярвам в стрелбището тук. Доверието е избледняло. ”

ФРЕНСКИЯТ ШАМПИОНАТ. Мари Дорин-Хаберт (вляво) и Анаис Бесконд празнуват злато и сребро.

Ние бързо добавяме и изваждаме. Сега ще разчитаме на всяко състезание.

Сукалова загуби 20 точки за Мари Доринова-Хаберт.Той все още държи чашата с 86, но когато намали двата най-лоши резултата, той ще бъде само 51.

Остават четири състезания.

Френският свети и след пресконференция ни разказва как е с Осло малкото й слънце, дъщеря Адел, тъй като понякога става в четири сутринта, но е толкова щастлива. “Дадох на Адел медал, но тя обича да играе с плюшен заек.” Дорин сега лети по пътеките на Холменколлен, както и с живота на печелившата вълна. И тя я доближава до големия свят, въпреки че отказва: – Дори Габи не беше далеч от мен днес. Ако тя продължава да язди толкова добре и добре, не мога да го изпреварим, дори и да спечеля всички други състезания. ”

Ако останалите състезания спечелят и Soukalová ще получи четири пъти в петия кръг, земното кълбо ще лети до Франция.

Ще бъде голяма драма в последната седмица в Сибир, но сега все още сме на шампионата в Осло. , В неделя жените чакат последната, четвъртата индивидуална надпревара, тази с масов старт. “И накрая, искам да ударя всичките 20 цели,” казва Виткова. Чуждестранните репортери на Сукалове припомнят, че соевите игри в Сочи са само в четвъртата раса. “Надеждата умира последно”, казва той. „Искам чешките фенове да дадат медала. Но колко пъти колкото повече искате, толкова повече ще получите. ”

Всеки съвет е скъп сега.Той се усмихва и обяснява, че може да се моли за благоволението на бог викингите Тор.

“Тогава ще ви кажа, ако той помогна.”