Във втората половина обаче натискът върху портата

Публиката явно хареса играта и те продължиха да карат „червените“ напред. В такива моменти разбирате защо обичат екипа на Прага. Тя играе красиво и го прави за феновете. В крайна сметка невероятният натиск донесе резултати. Резултатът бе открит в 33-та минута след красива далечна удара от капитана на “Спарта” Давид Лафата. Заслужава да се отбележи, че този играч е фаворит на местната публика, осъзнах това при обявяването на влаковете, когато те нарекоха името Лафата, сякаш дори таксиметровите шофьори зад стадиона бръмчаха в сигналите си, точно така трябва да познавате героите си от погледа. Първото полувреме завърши, въпреки че домакините все още имаха няколко минути. Гостите бяха щастливи, че са оцелели и сега има 15 минути, за да си поеме дъх.

Чешка приказка с тъжен край

Във втората половина обаче натискът върху портата на Хекен продължи. Играчите на “Спарта” се опитаха да вкарат втория гол, след което щеше да е по-лесно да диша и да отидеш в Швеция с добро настроение. Домакините постигнаха целта си, след силен удар от един от полузащитниците, вратарят неуспешно отби топката и всички същите Лафата в 66-ата минута отбелязаха двойно, играейки навреме за довършване. И тогава необяснимото започна, неслучайно, много известни треньори казват, че резултатът 2: 0 е най-опасен във футбола. Втората топка отпусна “спартанците” и те веднага направиха груба грешка. Централният защитник загуби „кожената черупка” близо до собственото си наказание, а гостите хладнокръвно се възползваха от недостатъка, намалявайки изоставането. Това беше само вторият подход към „Червената врата“, но той радикално промени подредбата. Сега „Хакен“ имаше гол, отбелязан далеч от дома си, а в двупосочна игра той играе ключова роля.

Резултатът 2: 1 не отговаряше нито на Спарта, нито на феновете му, а отборът отново изтича напред. Шведите се сражаваха с целия отбор, а чехите създаваха момент след миг. Футболът обаче е интересен, тъй като е невъзможно да се предвиди.