Във Вал ди Фийме, Тейхман спечели “Ботърс” 42.

VAL DI FIEMME. Победителят в драматичната надпревара на мъжете до 20 км класически старт техника маса в италианския Вал ди Fiemme, което е шести етап на доходоносна серия от събития в ски-бягане Тур дьо ски (TDS), той се превръща в немски Аксел Тайхман.

В напрегнат покритие от 0.3 секунди бие Finn Сами Jauhojärviho трето разстояние 1,3 до крило Kazach Николай Čebotko. Единственият играч от Словакия в стартовото поле с 55 писта, Иван Батори, заема 42-ро място, когато е бил зад победителя за почти три минути. Общият лидер на TjS Dario Cologna достигна четвърто място и запази позицията си.

Състезанието беше много интересно. Полето на състезателите почти започна да се простира и разстоянието между участниците се увеличава. Но до 17.odpútala км от групата деветчленна, която придоби леко предимство и точно в това се разигра битка за подиума. По-голямата част от опита показа 29-годишният двукратен световен шампион Аксел Тайхман, който тази победа Načalo още десет първи места в надпреварата, резултатите от които се зачитат за генералното класиране за Световната купа, в това число три триумфи отбелязани само през тази година TDS. Преди последния етап се премества на второ място общото класиране, изостава Cologna 34.1 с.

Словакия Иван Батори не се поддържа дълго сред най-добрите. Докато беше в главата на целия “пакет”, той измисли през втората половина. Постепенно той започва да губи контакт с предната peletónu, окончателно повратна точка дойде някъде около петнадесети км, когато той започва да изостава значително.Между седемнадесета и началото на деветнадесети километър най-добре вървеше около 40 секунди, на финала трябваше да направя, беше добавен в продължение на допълнителни 25 секунди на финала и като измери разстоянието от спечелването Тайхман 2: 53,8 мин. “Имаме един ден за опушване, нито Алена Прочазкова, нито Иван Батора. Разбира се, той има много умора. В петък прекарахме девет часа път от Ню град в Морава до Вал ди Фиемм. Всички сме разочаровани от това разположение, Иван постигна много добър резултат миналата година. Част от вината за настаняването му също е наша, не защото ние сме били на ски. Това не беше най-лошото, но не и голямото. Особено при катеренето имаше проблеми, имаше пропуск. Но това е нашият спорт, един ден се случва, понякога не.Ние се опитваме още един в неделя в края да се бори за, но важни промени в генералното класиране най-вероятно няма “, каза треньора SITA Словакия мъжки национален отбор Питър Бартон.

В генералното класиране Иван Батори падна от тридесет елит, който в крайните TDS разпределена четири пъти точка на субсидиите за генералното класиране за Световната купа. Той е на трийсет и пета, след последната 30-та позиция той е на 59,7 секунди.

В началото на 6-тия етап качва четири спортисти – швед Marcus Хелнер, немски Tobias Angerer, Чешката Милано включен безопасен и Джордж Грей Z Kanady.Като цяло тази година TdS се отказа от 11 души, включително от словакия Martin Bajčić.

В неделя е последната фаза на програмата – да работи в началото на старта хендикап безплатно техника на 10 km.

Резултати: