Висшата лига стартира сериозна борба срещу незаконното обратно стрийминг

Висшата лига стартира най-големия си акция срещу пиратството с поредица от ходове за борба с нелегалната стрийминг, в светлината на страховете, че широко разпространената наличност на нови потребителски лесен устройства може да фатално подкопават своя бизнес модел.

стрийминг на живо футбол чрез интернет, заобикаляйки компании като Sky, които са платили за правата за излъчване, отдавна е проблем за ръководни органи на играта. Какво беше веднъж дейност малцинство, достъпна само за тези с дигитални умения и знания за повече сенчестите части на интернет, има в последните няколко години се превърне в обща.Оценките на броя на пиратските устройства с във Великобритания, или приложения или така наречените “Kodi кутии”, достигат стотици thousands.The банкнота от пет долара | За доброто на всички ни, че е наложително Аржентина подобри Прочетете повече

Като официален спад телевизионни аудитории, Висшата лига е започнал да отвърне на удара, ангажиране с полицейски части в цяла Великобритания и в чужбина и си сътрудничи с интернет доставчици на услуги (ISP), тъй като се стреми да защити своята доходоносна интелектуалната собственост преди наддаване започва през следващата година на ново предаване сделка.

Списъкът на действия, предприети от Висшата лига тази година включват серия от нападения на територията на северозапад в началото на февруари, в която петима души бяха арестувани във връзка с продажбата и разпространението на “Kodi кутии.Преди две седмици един човек от Хартлипул бе дадена условна присъда и глоба от 250 000 £ за опит да продаде устройствата на физически лица и кръчми. В Малага испанските власти заловиха оборудване, принадлежащо на ISP Y интернет, а в Белфаст два работни помещения са лишени от “редица телевизор и компютърна техника”.Най-значително този месец съдия Ричард Арнолд, предоставена заповед на Върховния съд, за да се даде възможност четирите най-големи доставчици на интернет услуги в Обединеното кралство, за да блокират достъпа до цялата онлайн сървъри.

“Висшата лига в момента е ангажиран в неговата най-мащабното досега за борба с пиратството кампания за защита на авторските права “, заяви говорителят на Висшата лига на Guardian. “Подобно на други спортни и творчески индустрии нашия модел се основава върху способността да предлагат и продават права и защита на нашата интелектуална собственост.Това е така, защото на този, че клубовете могат да инвестират в и развиват талантливи играчи, изграждане на световно ниво стадиони, подкрепят английския футбол пирамида и училищата и общностите в цялата страна. – все неща, които феновете да се насладят и по-широки ползи за цялото общество от “

консумацията на видео съдържание никога не е било по-лесно и сигурно никога по-разпространено. Хората свикнаха да става каквото си искат с натискането на един бутон и пирати са намерили начини за постигането на тази цел за незаконни потоци, било то на футболни мачове или игрални филми. Коди е само на ток средство за практиката.Съвсем правна приложение предлага изцяло правно обслужване, Kodi е отвлечен от пирати, които предлагат софтуер “на приставки”, които носят нелегалните потоци към вашия смартфон или телевизор чрез персонализиран декодер.

Kodi, за от своя страна, настоява, че ако се позволи участието на трети страни до приложението му е част от нейната култура “отворен код” и че е твърде късно да се върне назад. “Ако трябва да се изключи от трети страни добавките изцяло в следващата версия на Kodi, нашият лиценз с отворен код означава, че всеки може да се разклони на нашия софтуер и лесно да активира отново веднага тези добавки”, каза Нейт Belzen на компанията. “Сега, че софтуерът е там, тя просто не може да си отиде.”

“Няма действителната мярка за броя на хората, [използване на устройства], но, когато видите лекотата, с която хората сега използвате приложения и добавки, а след това да вземат на броя на устройствата и интерес към съдържание, няма никакво съмнение, че огромен брой хора ги използват сега “, каза Ник Матю, управителят на разследвания на Федерацията срещу Copyright Theft ( Факт), който е работил в тясно сътрудничество с Висшата лига през последните months.Vauxhall да сложи край на спонсорски договор с Англия и други домакински народи Прочетете повече

“в основата си хора, които сега живеят чрез устройства – това е част от живота си.Няма съмнение, че се седи вкъщи и да и правят нещо на телефона си, не се чувствам като на престъпление, защото това не е свързано с физическо действие – дори и ако са ви да спрете и да мисля за това, вие ще знаете, че това е “.

стратегия, която включва сблъскват и преследването на потребителите не е подходът на Висшата лига се вземат. Това може да се дължи на няколко причини, включително репутацията вреди, претърпени от звукозаписната индустрия, когато тя преследва подобна стратегия в 2000 г., и решение на 2014 на Европейския съд, които са установили, че потоците на компютрите на хората са били временно не постоянни файлове и поради това не е задължително на обекта на действие на кражба.Вместо Висшата лига се стреми за тези, улесняване на продажбата на устройства или слагане на онлайн потоци.

висш съд Решението на този месец има опасност да се даде най-големия си шанс за успех във Висшата лига. За първи път интернет доставчиците – включително четирите най-големи доставчици на Великобритания BT, Sky, Talk Talk и Virgin Media – да се даде право за предотвратяване на достъпа не само на отделни потоци, но до сървърите, които ги домакин. В миналото, когато един поток или един сайт е бил блокиран, пирати са просто повторно публикуваха съдържанието на друг сървър, в резултат на което стана известно в бранша като “играе повреден-а-мол”. Сега тази възможност бързо ще се превърне в ограничен един.кръг на тела от Висшата лига този уикенд ще бъде вторият, в който решението не е имал възможност да се прилага.

Ако Висшата лига успява да обърне посоката на течението и сигурна друг договор броня с Sky, BT Sport или друг оператор, това изглежда малко вероятно да бъде в края на историята. Не само, че технологичните промени толкова бързо, че би било глупаво да се предскаже край на пиратството; също така е вярно, че навиците на аудиторията се променят. Услуги като Netflix са направили маси от съдържанието на разположение на всяко устройство за малка такса.Социалните медии се създаде публика използва за гледане на не една целия мач, но клипове и акценти на няколко.

Sky Sports е започнал да се регулира предлагането му, обслужващи всички цели на уикенда през негово Snapchat сметка в понеделник сутринта, например. Един цялостен, цифрова и първи сделка със сигурност ще се превърне в приоритет достатъчно скоро. Може би във Висшата лига, дори ще го направи себе си някой ден.