Вероятно суспендирането на НРЛ на Мичъл Пиърс ще удари Сидни коустс през 2016 г.

Прецедентът бе поставен в камък от съдбата на Тод Карни и Блейк Фъргюсън през последните години. Спирането на Pearce вероятно ще се окаже най-малко една година и дори може да бъде неопределено. Фъргюсън е дерегистриран за сезон, докато е обвинен в наказателни дела. Карни е изглеждал черно сплетен от НРЛ за серия от неприятни инциденти. Понастоящем той предприема правни действия срещу бившия си клуб Cronulla.Mitchell Pearce трябва да бъде изгонен от лигата, казва съветник на жените на NRL Прочети повече

Както често се случва, онези, които най-вероятно ще страдат най- Твърди, че обичам най-много. Клубът, с когото е помогнал да ръководи три преки премиерни премиерни срещи, както и титлата от 2013 г. на НРЛ, сега е клуб в разочарование.В практически смисъл, най-обезпокоителен за Roosters през 2016 г. – страна, която се смята за една от любимите на премиера – най-вероятно ще влезе в сезона с половината комбинация от Джаксън Хейстингс и Джейдън Никорима, които са започнали общо общо четири NRL Игри между тях.

Букмейкърите с право са спрели залаганията на премиера. Кошорите ще бъдат големи дрифтове, когато се отворят отново. Хейстингс е играч с огромно обещание, но на нежна възраст от 20 години най-вероятно е предназначен да бъде постепенно облекчен в действие в подкрепа на по-опитен Пиърс през 2016 г.Сега той вероятно ще бъде по-старшината, след като започнаха само четири мача през миналия сезон след решението на Roosters да пусне бившия оригинален звезда Джеймс Малоуни на акулите. Никорима е само на 19 години и не е получил Помирисване на първа класа в Бронкос, преди да се подпише с “Роостери” през този сезон. И той не е сигурен, че ще започне началото на сезона, като Roosters го повлече в щаба, за да обясни ролята му, след като го видяха на вече скандалното видео на “Пиърс”. Гласът на Никорима се твърди, че е на главата на лентата. Няма подозрение, че се е държал неправилно.

Игралният шкаф в източните предградия вече е гол. Първоначалната двойка “Произход на половината” е заменена от два непотвърдени новобранци. За да усложни по-нататък въпросите, Roosters също загубиха Roger Tuivasa-Sheck в Нова Зеландия.С вероятното отстраняване на Пиърс, екипът на Трент Робинсън загуби тримата си ключови играчи, които през миналата година отчетеха 43 от 79-те асистенции на клуба. Те бяха единствените трима играчи с повече от 10 асистенции. Blake Ferguson ще замени Tuivasa-Sheck с пълна сила. Фъргюсън е безспорен талант, но се бори в три мача като попечител на Похитителите. Потокът продължава.Центърът на стачка Майкъл Дженингс бе освободен в Парамата, заменен от солидния, макар и неуспешен Dale Copley, който от 31 опита в 72 мача. Така че кооператорите са изправени пред интересна дилема сега: гонят ли половината за 2016, или те продължават ли да проявяват очевидното си търсене на място за заплата, за да направят игра на някои големи имена свободни агенти през 2017 г., смятани от мнозина за Сонни Бил Уилямс и Джари Хайне?

Почти със сигурност ще напусне Южен Сидни след изпадането му със собственика Ръсел Кроу и клубната вяра, че Джон Сътън трябва да се върне на пет-осми, за да даде на Рабиботите по-голям размер. Той е един вариант, но няма да дойде евтин. И е малко вероятно южните страни да искат да направят своите велики съперници дори и най-малките от тях.Ветеранът Пантер Петър Уолас очевидно не е в полза на новия треньор на Пенрит Антъни Грифин и може да бъде краткосрочно решение.

Саут Уилямс е най-привлекателният нападател. Той е готов да играе много футбол в Нов Южен Уелс, след набирането на Айдън Сезер и на разумна заплата, вероятно ще се вмести в потребностите на Роустерите, като същевременно дава на Уилямс много заслужена възможност както за стабилност, така и за надежден треньор.

Pearce, 26-годишен ветеран от 203 мача, вероятно играе последната си игра за Sydney Roosters. Има още една година от неговия договор, но клубът едва ли ще се придържа към играч, който може да бъде принуден да излезе от НРЛ за една година.

Неговата кариера по произход също със сигурност свършва.Рекорди от 4-11 и пет загуби в серия, съчетани с най-новата му дескрекреция, вероятно ще накарат треньора на “Блус” Лаури Далей да премине, за да сложи край на представителната кариера на един от най-злокобните играчи на Нов Южен Уелс.

Супер лигата изглежда най-вероятната съдба за Пиърс оттук. Неговата игра отговаря на английския стил, а относителната му анонимност от падока трябва най-малкото да го държи далеч от светлината на прожекторите, която толкова се е мъчил да избегне по време на времето си в Bondi Junction. Що се отнася до бъдещето му В НРЛ, той е достатъчно млад, за да се върне в някакъв момент. Играта може да избере да му прости, но това няма да стане скоро, тъй като все по-твърдата позиция по отношение на неправилното поведение на играчите се задържа.

На Пиърс и неговите поддръжници, пиянското му будуст може да не вижда нищо повече Въпрос за присъстващите в стаята.Но за света на ръгби лигата – от съотборници, треньори и администратори до феновете, селекторите и играчите – треперите едва сега започват да се усещат.