Вероятно най-добрият мач за Муньос

А през 1966 г. новият Реал Мадрид отвърна на двама минали нарушители, първа побеждавайки Андерлехт в четвъртфиналите, а след това и Интер в полуфиналите на европейската купа. Според Амансио това са “призраци от миналото”; Както каза Зоко, мачът с Интер бе по-голям и по-труден от финала срещу Партизан. Много решителният мач започна с гол от Белград, но героят на полуфинала Амаро изравни резултата, след което Фернандо Серена приключи работата.

Вероятно най-добрият мач за Муньос и най-впечатляващото постижение на „Реал”. По това време Мадрид вече е отписал всичко. Така всички бяха сигурни, че клубът е престанал да бъде велик, че шефът на Интер (и дългогодишният враг на Еленио Ерера) запази хотелска стая за финала преди полуфинала с Реал. Той силно заяви, че „кралският клуб” е приключил.

Мигел Муньос е най-добрият треньор в историята на Реал Мадрид Снимка: Гол, TFT, Реал

След 1966 г. Реал Мадрид избухна само с осем от 10 възможни титли. В европейските купи, отборът се понижи и едва през 1981 г. стигна до финала, където все още загуби. Едва през 1998 г. се случи дългоочакваната победа. Дори в Испания победите постепенно изчезнаха.

През 1973 г. испанската футболна федерация разреши на клубовете да подпишат до двама чужди играчи. Реал Мадрид веднага се раздели с Гюнтер Нетцер и Оскар Мас, докато Барса подписа Йохан Кройф. Каталунците бяха по-прозорливи и се изкачиха до върха на масата, докато „Реал” отиде на дъното. Дори и феновете бяха уморени да се провалят в фиаско и започнаха да скандират „Муноз-победител“ в често наполовина празни стойки на Бернабеу.

След поражението на Кастелон Реал Мадрид официално подкрепи треньора, след което съвсем внезапно подаде оставка.