Бразилците винаги са били придирчиви

Сега Пато, на чиято сметка има и 27 аута в бразилския национален отбор, е последователно доволен от публиката в Тианджин. Той има 15 гола в 23 мача, както и три асистенции. Гледаш и започваш да мислиш и не е ли време да се върнеш в старата Европа? С такива резултати, макар и в слаба лига, можете да се надявате на възраждане. Но докато бразилецът, чийто преход струва на китайците в размер на 18 милиона евро, не бърза да се върне – 6,5 милиона евро за сезона е прекалено огромно.

9. Ренато Аугусто (Пекин Гуан)

Небесни звезди. 10 най-добри играчи от Китайската Суперлига

Бразилците винаги са били придирчиви при избора на държава, а Ренато Аугусто, чиято кариера започва във Фламенго, се чувства чудесно в Китай.
Местните жители на Рио де Жанейро бяха запомнени с изпълненията на Bayer 04, чиито цветове защитаваха от 2008 до 2012 година. В Пекин се премества от Коринтианс през 2016 година.

Имайте предвид, че не само „охраната на двореца” се интересуваше от халфа – той искаше него и „Шалке”, но когато Ренато поискаше до 8 милиона евро на сезон, му предложиха да търси глупаци другаде. Той намери – макар че трябваше да забави и да се съгласи на „някои“ 6,5 милиона.
Но сега той е истински майстор на полузащитата – и няма кой да му се противопостави. В Европа Августо все още щеше да има какво да покаже, но никой нямаше да предложи такива пари.

8. Moussa DEMBELE („Гуанджоу Фули“)

Небесни звезди. 10 най-добри играчи от Китайската Суперлига

Феновете на Тотнъм не се изненадват, когато звездите ги изоставят, но заминаването на Муса Дембеле все още се оказа нещо като удар в червата. Да, той вече е на 31 години, но е твърдо регистриран в средата на терена. Когато белгийският договор приключи, клубът се надяваше да го задържи без много безпокойство. Но тогава се случи „Гуанджоу Фули“.
Сега Муса се смята за главната звезда на отбора, която се надява да вземе златното първенство.