Бразилските войници започват да патрулират в олимпийските игри в Рио, на фона на нарастващите нива на престъпност

Бразилските войски започнаха да патрулират олимпийски игри в опит да успокоят спортистите и посетителите за ситуация на обществената сигурност, която дори кметът на Рио де Жанейро е описал като “ужасно, ужасно”. церемонията по откриването, нарастващата престъпност и попадащите полицейски бюджети изпревариха дългия списък от опасения, които включват и замърсяването на водите, епидемията от Зика, рецесията и политическите сътресения. “Добре дошли в ада”: Рио полицията протестира срещу финансовата катастрофа Опасенията са били подчертани от неотдавна рояк от отрицателни заглавия за измиване на части от тялото близо до началото на триатлон на плажа Копакабана, престрелки в болници, спортисти са били измъчвани, нови данни разкриват улицата кражбата е достигнала 11-годишен връх, а поразителните полицаи, които държат банер на международното летище, четат: “Добре дошли в ада: полицията и пожарникарите не получават заплащане, който идва в Рио де Жанейро не е безопасно. “Централното правителство настоява иначе и разгърна войници, хеликоптери и военноморски кораби, за да подкрепи операция по сигурността, в която ще участват 85 000 служители. Временният президент Мишел Темер заяви, че Бразилия е събрала “солидна програма за сигурност”, която ще “гарантира, че спортните събития ще се провеждат в атмосфера на абсолютен мир и спокойствие”. Но държавните власти в Рио са били смутени от бюджетни съкращения, забавяне на заплатите за полицаите и намаляване на амбициите за “успокояване” на фавелевите общности.

За да покрие недостига до края на Олимпиадата, тя взе спешен заем от 895 млн. долара от федералното правителство, който трябва да влезе в действие в сряда.

Има ясни признаци за разделение на градските, държавните и федералните правителства.Кметът на града Едуардо Паес е описал управлението на сигурността в Рио като “много лош”, но каза, че ситуацията може да бъде върната под контрол сега, когато са замесени националната охрана и въоръжените сили. на проблема. Властите също така са загрижени за тероризма, особено след неотдавнашните смъртоносни атаки в Париж и Брюксел и предупрежденията на предполагаема ислямска държава, че Рио може да бъде следващата цел.

Бразилските разузнавателни агенции твърдят, че си сътрудничат тясно с чуждестранните си колеги, за да идентифицират потенциалните заплахи.