Би Би Си губи сцепление на Twickenham сред медиите схватката за телевизионни права

На фона на объркване и ненавист в Ню Broadcasting House над набързо се съгласи сделка лицензионна такса, която сянка култура секретар Крис Брайънт в четвъртък твърди в Камарата на общините може да управлява спорта от Би Би Си като цяло, това ще се завъртя като на последния.

със сигурност в светлината на еднопосочно движение през последните месеци, с Open голф ще Sky и нов комплекс на Международния олимпийски комитет сделка, при които са изгубили контрол над съдбата на правата за игрите от 2022 , по-добре е новина.

тя ще твърдят, че той е спрял друг спорт, то с висока опашка зад след плащане в замяна на по-големите богатства, които се предлагат и по-специално на предлагането в Шотландия и Уелс ще задълбочи ангажимента си за народите и региони (от важно значение за Би Би Си политически, така и за зрителите).И все пак е трудно да се избяга от реалността, че това се чувства като по-добра сделка за ITV, която се набира нещо, отколкото е в Би Би Си, която се губи половината от нещо, което трябваше да се себе си.ITV ще покаже Англия, Ирландия и Италия като домакин и Би Би Си ще бъде излъчен Шотландия, Уелс и Франция домакински мача.

Разбира се, в течение на шест години сделката колко пъти всяка нация е показана ще се балансират. – но за Би Би Си, за да се предадат Twickenham все още се чувства символичен

двете телевизионните оператори ще трябва да работим усилено, за да се гарантира, че те са в състояние да поддържат разказ нишката на Шестте нации, който дал неравномерно график и старт-стоп природа е още по-важно, отколкото за други спортни събития.

Когато правата бяха споделени между BBC и Sky за един срокове на договорите, с платена телевизия радио- и телевизионен показване мачове в Англия и Корпорацията останалите, то е нещо, на бедствие.На diehards все още намерили начин да гледате, но плаващите избирателите, така че е важно да направи състезанието много повече от сбора на съставните му части, загубили парцела и се носеха away.BBC и ITV обединят усилията си, за да спрете Sky печели правата за излъчване на Шестте нации Прочети повече

Неговият успех през последните години има до голяма степен се дължи на напречното промоционална силата на Би Би Си в цяла телевизия, радио и онлайн, както и начинът, по който конкуренцията се основава на едно вълнуващо за един ден кулминацията. Рекордните 9 метра плюс зрители дойдоха на BBC1 за кулминационен сблъсък между Англия и Франция през тази година, което връчи титлата в Ирландия.Това ще бъде по-лесно да се направи в два свободно-въздух радио- и телевизионни оператори, но това предстои да се види до каква степен те ще споделят талант и дали предаванията ще има общ вид и усещане.

В много отношения сделката, с участието на един необичаен пакт между двете основни наземни радио- и телевизионните оператори, при които ITV и Би Би Си ще споделят правата, отразява новите реалности на пазара.Би Би Си сега споделя правата за Формула Едно, ФА Къп и шестте нации с други разпространители.

Единствената изненада е, че когато шестте нации, в резултат на желанието на келтските народи в продължение на повече пари в брой, запърха своите мигли в големите зверове платена телевизия джунглата на нито небе, нито BT Sport е готова да достави опит блокбъстър за изключителност.

Частично това се дължи на особеностите на продукта, който въпреки привличането на много здравословно рейтинги, не е нито еднократно голямо събитие, нито редовен абонамент шофьор.Също така е още едно доказателство, че с оглед на 5.1bn £ те отделили между тях по футбол Висшата лига, нито небе, нито BT има бездънна яма на средства.

още се спори за това дали Англия и Уелс крикет съвет е постъпил правилно в хвърляне му много в с Sky през 2005 г. и ще се разпали отново от сегашната Ashes серията.The Royal & усилвател; Древна клуб сега е изправена пред подобни въпроси над неговата сделка за Open.

Но този дебат се превърна и в по-сложен, с участието на “платена телевизия обица” услуги като Сега телевизия, които позволяват на зрителите да се регистрирате за един ден или една седмица, за да гледате конкретно събитие и от възможностите, предлагани от интернет и по заявка на гледане.

страхът в рамките на би би Си Спорт трябва да бъде, че за всички, че събития като в Лондон през 2012 Игри и Световната купа за жени в Канада демонстрира не само това, което Би Би Си може да направи за спорта, но какво може да направи за Би Би Си, тези, в горната таблица на управление ще даде приоритет на други жанрове, когато става въпрос за трудния въпрос за това къде болката трябва да се усети.

в някои отношения, то е лесно да се направи в случая с салам нарязване бюджета спортни права.Формула, по-специално, трябва да бъдат изложени на риск. шкаф спортните права на Би Би Си, която все още изглеждаше доста здраво в обстоятелствата, само преди няколко години, започва да изглежда малко по-голи. Facebook Twitter Pinterest Би Би зрители плискаха нагоре по Уимбълдън сблъсъка между британски No1 Хедър Уотсън и Серена Уилямс. Снимка: Андрю Couldridge / Reuters

В някои отношения това е късмет, че тези сделки са били засегнати, преди списъкът Crown Jewels – която гарантира определени събития за свободно-въздух телевизия – идва под нов натиск и преди ефекти от сделката за лицензионна такса започват да хапят

“Това не е студена баня. – това е един продължителен период на дълбоко замразяване.Не е ли вярно, че когато инфлацията спортните права работи в двуцифрени стойности това селище BBC означава държавният секретар е ефективно принуждава спорт от Би Би Си? “, каза Брайънт в Камарата на общините. “Нима не осъзнават, че спортът принадлежи на феновете, а не за Sky, BT и Discovery – и феновете ще са бесни, ако Би Би Си не може повече да се конкурират за големи спортни права”

В някои отношения това е само политическо самоизтъкване.Но точно както на Би Би Си е изправена пред някои доста основни въпроси относно бъдещата си през следващите месеци в резултат на сделка генерален директор Тони Хол с канцлера Джордж Осбърн, така че ролята му в спортния живот на нацията ще дойде под микроскоп.

едно само трябва погледнете реакцията на бронзов медал с награди Англия страна Марк Сампсън или осезаем тръпка като зрители се втурнаха дома да се сложи на телевизорите си, за да гледате на Хедър Уотсън даде Серина Уилямс всемогъщ плаши да се разбере, че тя си запазва правото да издигнат спортни моменти над естествения публиката за абонаментни спортни канали.

за съжаление, спазващи остава впечатлението, че за много по Би Би Си, плот за маса, спорт се понася със способността си да доставят големи числа и е трудно да се достигне до публиката, а не полагат грижи за неговото участие в национален разговор.

делото за спорт по Би Би Си трябва да се направи силно, както вътрешно, така и външно, или тя ще бъде изправена пред перспективата да бъде бавно сведено път с едва забележимо процес на споделени сделки, в които постепенно се превръща във все по-малък партньор.

За шестте нации, които получава разумен, ако не сензационно подем на съществуващия договор и запазва място, че безплатен-въздух телевизия предвижда, това е добра сделка.За зрителите, които биха предпочели да не плащам за Sky Sports или BT Sport е добра сделка. За ITV, който ще получите полезна началото на вечерта шофьор на рейтингите и престиж, това е добра сделка. За Би Би Си, нещата са малко по-малко ясно определено.