Бивши ръководители на ФИФА заявиха, че корупцията е свързана с изборите през 1998 г.

сериозно болен официално потвърди, че той и други членове на ФИФА са били платени гласове за Южна Африка в мястото на провеждане на избори за Световната купа на корупцията 2010, тъй като е направен и избор на организаторите MS през 1998 г. и да обхване и други турнири.

“наред с други неща бях на около през 1992 г., договорени с други, за да подкупи във връзка с избора на страната домакин за Световното първенство по футбол 1998 г.”, каза Blazer през ноември 2013 г., съдия Реймънд Deariemu в закрито заседание във федерален съд в Бруклин.

Не са известни конкретни имена в частично затъмнения протокол. Шампионат 1998 най-накрая възвърна Франция, според други документи от американските следователи, но дал подкуп съперник Мароко.

Без да се дава имена на Blazer също потвърди, че в годините 2004-2011, получена заедно с други служители на подкупи във връзка с изборите организаторите за Световната купа 2010 [Наред с другите контексти покаже, че спътник, който заедно с него осребрени пари от Южна Африка трябва да бъде бившият заместник-председателят на ФИФА Джак Уорнър от Тринидад и Тобаго, който е бил в годините 1990-2011 ръководител на Северна Америка футболна конфедерация КОНКАКАФ на.

Южна Африка, посочена сметка ФИФА десет милиона щатски долара, от които сега твърди, че това е принос за развитието на футбола в Карибския басейн. Генералният секретар Жером Валке се твърди, че продължава сумата препраща до профил, към който той е имал достъп Warner. Твърденията за участие в корупция, но Валке и отказва да разреши сделката рано отрече, че такова нещо не е било разрешено.Трансфер от него одобри бивш заместник ФИФА Хулио Грондона, който през 2014 г. е починал.

Blazer, който е служил на изпълнителния комитет на ФИФА 1997-2013 и е бил генерален секретар на КОНКАКАФ в годините 1990-2011, също така призна, че той приел незаконни комисионни във връзка с пет години от старши бизнес КОНКАКАФ. – Gold Cup

Някои от детайлите на показанията му, публикувани от властите на САЩ миналата седмица, когато обвиниха 14 души, включително девет служители на ФИФА, подкупи и други финансови престъпления. Седем от тях са били преди ФИФА конгрес в Цюрих арестуван и в момента са в ареста в очакване на възможно екстрадирането му в САЩ.

Във връзка с скандала подаде оставка във вторник, четири дни след неговото преизбиране, президент на ФИФА Сеп Блатер.Въпреки че не е обвинен в нищо, той също разследва ФБР. Освен прегледани и организатори на изборите MS 2018 и 2022 спечелени от Русия и Катар.

Blazer, който страда от рак на дебелото черво, с американски следователи се твърди, че тъй като сътрудничещи 2011 г. Съдът го намерих през 2013 г. след като се призна за виновен за напускането свобода с гаранция десет милиона долара. В момента Blazer е хоспитализиран и според съобщенията не е в състояние да коментира случая, защото е свързан с белодробна вентилация.