Артистът Портик се е поколебал от началото, а сега е измамен от летния шампионат

“Още преди началото, мислех, че изобщо няма да отида в състезанието. В сряда правя чай, когато си счупих чашата и имам доста големи изгаряния по краката му “, каза Portyk, че веднага след като резултатите отиде до болницата за дресинг. “С титлата, аз очевидно доволен, но бих казал, че мога да се състезава само на половин газ”.

За златна хеттрика си Portyk реши на практика след скок пошегува, където мост HS100 удар дължината на опит 100 метра и надхвърля най-големия съперник на Мирослав Дворяк и клубен колега от Дувли Либерец за повече от минута.В крайна сметка той трябваше да премине част Vesec тежка битка за сребърния медал с младши шампион Андрю Pažout чиито затрупвам до финалната линия.

Състезателите пошегува се борят с променящата вятъра. Най-добро представяне от 102 м беше постигнато от Ondřej Pažout, но това беше само вторият опит. “Поривите на вятъра бяха наистина много взискателни. Когато Pažoutová скок, но се спря внезапно и неочаквано взриви, така че спортистът приключи опита си да тръгна ветровит коридор – и логично скочи малко. Това би означавало край на надеждата, а след това последвано си протест, който да отговаря на журито “, описана любопитна ситуация Северна комбинация спортен директор на Томас Славик.

В Либерец имат тези дни всички скиори шампионски-класика.Сред джъмперите Томаш Ванчура беше най-добрият чех Романов Куделка. На второ място е колегата му от Дукла Либерец Виктор Полашек и бронз отиде да Ломнице Пепеляшка благодарение Čestmíra Kožíšek.

Vancura стана, след като на първия тур на второ място зад Polášek, но вторият опит на голямата си дължина от 137.5 метра значително той скочи. “Летния сезон не ми беше напълно успешен, но сега се подобрява.Първият скок не е изцяло от идеи, но във втория кръг, аз се възползва от добри условия “, каза Томас Vancura.

Сред бегачите титли спечелиха Мартин Jaks и Катрин Janatová от Дукла Либерец. Шампионатът затваря пътуването до Ještěd, което започва в 13.15 часа в неделя в Josefův Důl.