Англия изпрати за Джо Денли, след като ударите попаднаха на Световната купа на Лиъм Доусън

Джо Денли е бил помолен да излети до Шри Ланка рано, след като страничен натиск изключи Лиам Доусън от останалите еднодневни игри в Англия и остави надеждите на Световната купа за лявото състезание на Хемпшир в баланса. Пробив на антикорупционния код Прочетете повече

Денли е бетсман от търговията, но въртенето на краката е разцъфтяло през последните сезони и сега се смята за универсален.32-годишният десничар на Кент вече беше част от тестовия отбор, който ще пристигне на 25 октомври, но сега може да добави към последните девет еднодневни шапки, спечелени през 2009 г.

Англия има само осем еднодневни интернационалисти преди временния отбор на Световната купа трябва да бъдат представени на 23 април – още три в Шри Ланка, които започват в сряда и пет в Карибите от януари – и Денли има шанс да узурпира Доусън като помощник и трета машина зад Моейн Али и Адил Рашид.

Доусън е разбрал, че е изпитал проблем във втората от шестте поредни попадения, които той е събрал по време на 31-ата победа на DLS над Шри Ланка в Дамбула – в резултат на което Англия 1 -0 нагоре в поредицата – но с изтичащия адреналин левичарят продължаваше да прави купа, претендирайки за вратичката на Kusal Perera по протежение на пътя. Spin: регистрирайте се и вземете нашия седмичен имейл за крикет.

28-годишният е мрачен наблюдател, докато Англия тренира в живописния стадион Pallekele, сесия, в която отборът трябваше да извади кобра от павилиона.

С Денли не се очаква да пристигне навреме за мача и Лиам Планкет едва ли ще бъде разгледан, след като се присъедини към отбора във вторник след сватбата си, Марк Ууд, Сам Кюран и Том Куран бяха напрегнати да настояват за начало.

Ако това трио също се блъскат за останалите места в отбора на Световната купа, един боулър, вграден в плановете на Еоин Морган, е Крис Ууакс, който взе три wickets по време на отварянето си взрив в събота, за да влезе в Англия всички топ 10 с 112 жертви.Лиам Доусън говори с английски треньори Пол Фарбрайс, Тревър Байлис и докторът на екипа Марк Уотерспоун по време на сесия в мрежата в понеделник. Снимка: Гарет Копли / Гети Имиджис

Макар и с неохота да се нарича лидер на атаката – титла, връчена от еквивалента на тестовия отбор, Джими Андерсън – Woakes е безспорно водещият боулинг в ODIs, без съперник съвпадение на 23-те му wickets в първите 10 поглъщания от началото на 2017 г., нито процент на точкови топки от 73.

„Първият wickets е от първостепенно значение, тъй като той произтича потокът веднага и поставя натиск върху момчетата влизат – каза Ууакс. – Очевидно е групово усилие. Предполагам, че когато вземете новата топка и сте го направили за известно време, изглеждате като лидер.Но ще има дни, когато не се спускам, както и други, а някой друг трябва да се изкачи. ”Оли Стоун бързо се заема със служението си за Световната купа с Англия. Прочетете повече

Уорикшир Rounder също така остава ключов компонент на мощния орден, който обикновено се запълва дълбоко, но се бореше да се справи с потапянето на по-бавните йоркери с Lasith Malinga, тъй като 35-годишният младеж поема първата си петлична вълна от 2014 г.

Woakes, хванат от LBW от Malinga, макар и след любопитна прожекция на Hawk-Eye на ревюто, каза: „Ще имаме чат като група на вата и ще прегледаме как влязохме в последния мач. Със сигурност чувстваме, че можем да го играем по-добре. Не можем да продължаваме да му даваме такива вратички.

„Скоростта на ръката му е много бърза.Вероятно не е толкова бърз, колкото преди, но скоростта на ръката му е все още там и не се забавя за по-бавната топка. И то излиза от зад съдията, така че е трудно да се види. Това е трудно, но ние трябва да намерим начин. ”