Американският милиардер Джошуа Харис

Въпреки това, през 2006 г. Гласър-старши включваше двамата си сина, Кевин и Едуард, и дъщеря му Дарси в борда на директорите на клуба като членове на съвета. През 2014 г. Малкълм Глейзър умира на възраст от 85 години, но напуска клуба по наследство на децата си, които и до днес определят политиката на развитие на „червените дяволи“.

Могъщи господа. 7 най-богати собственици на клубове подводница

Въпреки критиките, под Глазърс, Манчестър Юнайтед спечели пет титли в Англия, една Английска купа, четири купа на Английската лига, шест Английски супер купа, и веднъж спечели Шампионската лига и Лига Европа.

6. Джошуа Харис и Дейвид Блицър (Кристал Палас) – 3,4 млрд. Паунда

Американският милиардер Джошуа Харис и сънародникът му бизнес партньор Дейвид Блицър в края на 2015 г. станаха собственици на 67,5% от капитала на Crystal Palace. Капитализацията на активите на 54-годишния Харис се оценява на 2,4 милиарда паунда, а 49-годишният Blitzer – на 1 милиард, но плановете на американците, очевидно, не включват премахването на “стъкларите” на челно място в английската лига.

Освен това миналия сезон Crystal Palace беше много близо до падането в класа, когато ръководството на клуба разчиташе на холандския мениджър Франк де Бур. Осъзнавайки грешката си навреме, босовете призоваха за помощ опитен Рой Ходжсън, който защити място за Кристал Палас във Висшата лига, въпреки че този сезон прави точно същото, без да решава задачите от по-висок ранг. собствениците.

Могъщи господа. 7 най-богати собственици на клубове подводница

Забележете, че Харис и Блицър, които също са съсобственици на НХЛ клубовете „Ню Джърси Девилс” и НБА „Филаделфия Седц Сиксърс”, бяха оставени като мениджър на „Кристал Палас” от британския бизнесмен Стив Париш, който притежава 18% от „стъкларите”.