Аз не се доближава до тактическа система

Аз не се доближава до тактическа система, нов треньор – призна нападателят след прехода в “Кристал Палас”. – Трудно е да се приеме – първоначално бях в губеща ситуация … ”

В новия отбор, Бентеке бързо се утвърди и отбеляза 11 гола – включително четири глави и два наказания.

Фенове може да пропуснат мощен нападател, но в Ливърпул просто нямаше място. Екипът Klopp играе различно – тя се нуждае от играч от типа на Roberto Firmino.

Ако Даниел Стъридж не може да се побере, тогава Бентек не направи нищо в клуба. И очевидно англичанинът ще повтори пътя на бившия си съотборник това лято.

Джо Алън: Уелски Xavi

Изгубени – плачем. Кой от левите играчи няма “Ливърпул” Снимки: Bleacherreport.com

Когато Алън последва Роджърс от Суонси, гореспоменатият прякор го преследваше. Опитваше се отчаяно да започне да играе, но нищо не се случи. Уелсецът обаче не се отказа, а до края на престоя си в “Анфийлд” пренаписаха отношение към него стои. Той е бил обичан и уважаван, и наистина Клоп му вярваше, въпреки че мястото в основата и не се даде.

Така че не се опитвайте да се основава на отбора, Алън имаше брилянтна Евро 2016, след което бе подписано “Стоук Сити” за скромна 13180000. Лири. Както в случая с Бентеке, трансферът изглеждаше логичен и взаимноизгоден. Това обаче не означава, че Клоп не си спомня предишния си шегаджия:

“… … пропускаме ли Джо Алън? Да. Той е готино момче и силен футболист. Но ние стигнахме до такова решение заедно. Говорихме, че се стигна до гаранции. Той не попита дали ще излезе в базата, но беше ясно, че е уморен да седи на пейката. Понякога вината е нараняваща … ”

Възпроизвеждане без Dzhordana Hendersona, “Ливърпул” копнеели за Алън, който пропусна само една игра през този сезон за “Стоук”. Щеше ли да му помогне? Абсолютно. Но малко би се променило – той би останал временна мазилка.

Опасен с топката и полезен без нея, 27-годишният Алън направи правилното нещо. В Ливърпул положението му няма да се промени.